r
Nosalty Logó

Újhagymás-csirkés fusilli

kdnoncso
Újhagymás-csirkés fusilli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

595
Kalória
30.8g
Fehérje
84.7g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
141.8g
Víz
58.6g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    567.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1089 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1574 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell filét megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon enyhén pirosra sütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  2. A fusillit kifőzzük olívaolajos-ételízesítős vízben.
  3. Közben az újhagymát karikákra vágjuk (a fehér és a zöld részéből is), és olívaolajon megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és összeforraljuk, majd a tejszínt, és azzal is összeforraljuk. Végül belenyomjuk a tömlős sajtot, és folyamatos kevergetés mellett egyenletesen eloszlatjuk a szószban, és felolvasztjuk benne.
  4. A megsült csirkét a szószhoz keverjük, még egyet forralunk rajta.
  5. A leszűrt tésztához hozzákeverjük a csirkehúsos szószt.
  6. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A 2013-as budapesti Fehér vacsorára készítettem el egy barátnőmmel. Ő kukorica- és Cézár-salátát csinált az asztaltársaságunknak, így én valami olyat szerettem volna főzni nála, ami gyors és részben közösek az alapanyagok. 3 rózsán főztem párhuzamosan, míg ő felvágott, és előkészített mindent nekem, és csinálta a saját ételeit. Zseniális élmény volt mind a főzés, mind a vacsi!:)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...