Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj

Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj
Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fergetegesen finom, nagy kedvencünk, nem túl macerás, nem nehéz elkészíteni...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én a sajtszósz alap helyett szoktam reszelt Trappista és füstölt sajt keverékével készíteni, ekkor annyi sajtot reszelek bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen! Ha sűrűre sikeredne, öntsünk hozzá egy kis tejet, ha túl hígra sikeredne, reszeljünk még bele sajtot!

Érdemes több napra készíteni, természetesen növelve arányosan a hozzávalókat, mert másnap úgy, de úgy megennéd, annyira finom, nem beszélve arról, hogy nem kell minden nap főznöd! Akár ünnepi ebédnek is kiváló!! Ajánlom mindenkinek! jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítva félretesszük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kissé kiklopfoljuk nejlon zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét. Minden szelet mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és borssal.
  3. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon, hogy ne ragadjon oda a hús) a vajat az olajjal felhevítjük, majd ezen a keveréken a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húsokat egy tányérra, félretesszük.
  4. A maradék zsiradékra dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Rányomjuk a fokhagymákat, átkeverjük kissé, majd visszatesszük a szeleteket, ráöntjük a gombát (melyet leszűrtünk előtte), felöntjük kb. 3 dl vízzel, lefedjük, s kb. 1 órán keresztül lassú tűzön pároljuk.
  5. Ha puha a hús és a gomba is, a hideg tejjel és főzőtejszínnel elkevert sajtszósz alapot hozzáöntve, kevergetve 4-5 perc alatt készre főzzük. Dús, sűrű szaftja lesz. Ha nagyon híg lenne, kissé főzzük tovább fedő nélkül, így elpárolog a felesleges lé.
  6. Lefedve kb. fél órát pihentetjük, ezalatt ki lehet főzni hozzá a tésztát - lehetőleg orsótésztát, de bármilyen más tészta megfelelő.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 914
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtszószos karaj, tejszínes gombás sajtszószos sertéskaraj, sajtszószos gombás sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
sertés rövidkaraj 60 dkg
gombakonzerv 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
teavaj 5 dkg
sajtszósz 2 ek
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tészta 50 dkg