r
Nosalty Logó

Újévi pezsgőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
yvycsajszi
Újévi pezsgőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 719 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8632 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 393 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 719 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    556.6 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7355.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2107 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    3095 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 8632 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 393 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a 4 tojásfehérjét 4 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. Ezután aporcukrot, a vaníliás cukrot a tojáshabba keverjük, majd belekeverjük a tojássárgákat és a mandulaaromát is.
  2. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd a krémes masszára szitáljuk. Simára keverjük, és a kész masszát egy sütőpapírral bélelt kb. 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig (tűpróba!) sütjük. A karimát levéve kihűtjük.
  4. Közben a fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk.
  5. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a langyosra hűlt fehér csokoládét kanalanként a krémbe dolgozzuk. Belekeverjük a pezsgőt és végül a habkeményítőt is. Az elkészült krémet hűvös helyre tesszük.
  6. A tortalapot három részre vágjuk. A marcipánmasszát elfelezzük, mindkét gombócotkerekre kinyújtjuk folpack fólia közt.
  7. Az alsó tortalapra helyezzük a vékony marcipánréteget, majd megkenjük a krém majdnem felével. Befedjük a középső tortalappal, és rásimítunk ugyanannyi krémet, mint amennyi az elsőre került. Ráhelyezzük a harmadik lapot, és vékonyan megkenjük a maradék krémmel a torta tetejét.
  8. A másik kinyújtott marcipánlappal befedjük a torta tetejét.
  9. A durvára vágott mandulát teflon edényben - nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen - megpirítjuk, kihűtjük.
  10. Kemény habbá verjük a tejszínt, és bevonjuk vele a torta oldalát, ízlés szerint díszítjük a tetejét is tejszínnel. Megszórjuk az elkészített mandulával az egész tortát. Fogyasztásig hűvös helyre tesszük.
  11. Jóízűen elfogyasztjuk, bezsebeljük az elismeréseket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3013
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Ajánló

Alkoholtartalma miatt felnőtteknek ajánlom. Elronthatatlan recept, kezdők is bátran kipróbálhatják. Maradék pezsgőből elkészíthető január 1-én.

Receptkategóriák

Újévi pezsgőtorta
yvycsajszi 2 recept

Nagynéném és nagybátyám minden családi eseményre gyönyörű és nagyon finom tortákkal rukkol elő. Ezt a receptet tőlük kaptam, és azóta többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel. Az eredeti recept egy nagyon régi Tina magazinból származik, ami egy kicsit több porcukrot ír, és a marcipán nincs benne. A torta így is meglehetősen édes, a pezsgővel és a marcipánnal megbolondított fehér csoki íz uralja. Újévkor vagy év elején készítem hagyományosan, de bármikor elkészíthető, ünnepi alkalmakra kiválóan illő torta. Kb. 14-16 szelet vágható belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek