Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval-szőlővel töltött rántott pulykamell

Túróval-szőlővel töltött rántott pulykamell
Túróval-szőlővel töltött rántott pulykamell
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az egyik fogása a húsvét hétfői ünnepi ebédnek. Ezt a receptet, az Ízőrzők című műsorban láttam, és nagyon megtetszett. Ez egy igazi ünnepi fogás. Krumplipürével, és uborkasalátával tálaltam.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót kikeverjük a tejföllel, 1db tojással, a leöblített és aprított kaporral és sóval.
  2. Egy edénybe beleütjük a többi tojást. Hozzákeverjük a lisztet, borsozzuk. Egy másik edénybe beleöntjük a zsemlemorzsát. A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
  3. A megtisztított pulykamellet szeletekre vágjuk. Alaposan kiklopfoljuk. Megsózzuk a szeleteket.
  4. A túrós töltelékből kb. 2 kanállal teszünk egy szelet pulykamellre. A töltelékcsíkra ráteszünk 2-3 szőlőszemet. Felgöngyöljük.
  5. A felgöngyölt pulykamellet először a tojásos lisztbe, majd a zsemlemorzsába forgatjuk meg. A többi pulykamellszelettel is így járunk el.
  6. Ha bepaníroztuk az összeset, akkor egy nagyobb serpenyőben kókuszzsírt (vagy olajat) melegítünk. Ha felforrósodott a zsiradék, belesorakoztatjuk a göngyölegeket (de ne tegyük nagyon szorosan). Kislángon lefedve, időnként megforgatva megsütjük. Az utolsó 2-3 percben már fedő nélkül sütjük.
  7. A kiszedett göngyölegekről leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  8. Forrón-melegen tálaljuk, ezt a nagyon ízletes ünnepi fogást.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 072
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túróval töltött pulyka, rántott pulykamell túróval és szőlővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

924
pulykamell 1.2 kg
sovány túró 50 dkg
szőlő 40 dkg
tejföl 20 dkg
tojás 7 db
finomliszt 12 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
kapor 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kókuszzsír 30 dkg