Nosalty Logó

Spenótos rakott krumpli joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Spenótos rakott krumpli joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1422 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5878 micro
Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    717 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17634 micro
Összesen 1422 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát vékonyra szeletelve sós vízben megfőzzük.
  2. A spenótot folyó víz alatt megmossuk, majd forrásban lévő vízbe eresztjük nem több, mint 1 percre.
  3. Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és vágódeszkán vagdossuk.
  4. Egy kb. 20 cm-es átmérőjű sütőedényt vékonyan kivajazunk.
  5. A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra aprítjuk.
  6. Ezután a maradék vaj nagyrészét egy edénybe tesszük, ahol elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, és amint megérezzük a fokhagyma illatát, azonnal összekeverjük a spenóttal. Ahogy átjárta a fokhagymás vaj a spenótot, már le is kapcsoljuk alatta a lángot, és kevés sót keverünk hozzá.
  7. Amint megfőtt a burgonya, a felét elterítjük a vajazott edényben, majd a sajt felét ráreszeljük, mindezekre rálapogatjuk a spenótot, és mindezeket követi a maradék burgonya. És az egész tetején elsimítunk pár evőkanálnyi joghurtot, amit finoman meghintünk sóval, és a maradéknyi vajat darabokbanrátesszük.
  8. Ekkor helyezzük be az edényt a grillezésre állított sütőbe - avagy alul-felül sütősbe max. fokozatra - és mindaddig hagyjuk, míg elkezd picit pirulni a teteje. Ráreszeljük a maradék sajtot, és visszatoljuk míg a sajt aranyos nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4727
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Nálunk teljes ételként kerül az asztalra, de el tudok képzelni hozzá valami finom szárnyast is sütve.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Flikflak 30 recept

A kisfiúnknak találtam ki, és készítettem ezt először (9 hónapos korában), majd mindannyian megszerettük, és azóta szinte heti rendszerességgel szerepel a menüben. Úgy tapasztaltuk, hogy bio alapanyagokból nagyságrendekkel finomabb lett az eredmény, mint a másikból.     Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!  Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, köszönöm.:-O

lindros

Nem volt itthon spenót, így kelkáposzta helyettesítette. Gondoltam itt a kelkáposzta f?zelékre, melyet szintén burgonyával készítem. A recept lépéseit betartva, igaz a kelkáposztát kicsit tovább f?ztem, de remek végeredményt kaptam. Köszönet az ötletért.

Éva-Anyóca

Finom, nagyon ízlett a családnak, köszönöm szépen.:) Éva-Anyóca

vritus

A spenót+fokhagyma+mascarpone nagyon finom együtt, akár szósznak egy kis tejszínnel hígítva, akár így krumplival lerakva. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek