Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótortás pavlova

Túrótortás pavlova
Túrótortás pavlova
115 perc / előkészület: 15 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kettő keresztezése nálunk nagyon bevált, rögtön az utolsó morzsáig elfogyott :) Itt olvashattok róla bővebben.

hozzávalók / 10 adag

A hab alapjához

  • 5 db tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor (ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg)
  • 2.5 tk ecet (1 tojáshoz fél tk ecetet számoljunk)

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

  • 15 dkg málna (vagy egyéb más gyümölcs)

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, télen akár befőttel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hab-alap: Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adjunk hozzá, ez 5 tojásfehérjéből készült.
  2. A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
  3. Ezután sütőpapírra -szilikonosról tökéletesen lejön- simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen- tégla alakúra simítottam el -.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük, és 80 percig szárítjuk. Így a "kérge" rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
  5. Túróhab: Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük. Majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt, belekeverjük a keményre vert tejszínt.
  6. Piskóta: A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. 3 tojást kettéválasztjuk, tojások fehérjét  kemény habbá verjük. Sárgájákhoz adjuk a többi hozzávalót és egy egész tojást, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon sütjük meg.
  7. Összerakás: Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 444
elküldve: 4
receptkönyvben: 261
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pavlova túróhabbal és kakaós piskótával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csirkefüge
fügemenza / csirkefüge Tue, 2011-04-12 10:00

Hétvégén ez volt a szülinapi torta eperrel, egy kicsit eltürelmetlenkedtem, így "kiskanalas" lett, de nagyon finom! Alulra tettem a piskótát, utána a túróra (amibe szintén került a gyümölcsből) a habalapot. Sajnos kicsit elveszett a krémben. Ha pihentettem volna 1-2 órát, biztos összeáll, mert a tészta beszívja a nedvességet, de nagyobb volt annál a türelmetlenség. Étcsoki szósszal kínáltuk!

vimizo
vimizo / vimizo Mon, 2010-09-13 21:54

Nem tudom mivel szokták helyettesíteni, de biztos lehet piskótát liszt nélkül is. De az sem baj ha az egész piskótát kihagyod :) Utoljára én sem sütöttem hozzá tésztát, csak hab-alap, túróhab, friss őszibarack és enyhe fahéjas porcukor szórás a tetejére. Hogy az milyen finom volt!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-28 11:59

Vimizo!Köszönöm szépen,nem benned volt a hiba!Mostmár biztos,hogy kipróbálom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-28 11:55

Tévedés ne essen nem akartam senkit megbántani,de mostmár így érthetőbb lett a recept!
drpa-nak üzenem:jó magyar szokáshoz híven ha valaki nem ért valamit egyből lekell nézni!Igaz?Mert te
mindenhez értel,okos,ügyes vagy,csak emberileg van veled gond,mert olyanokat bántol akiket nem is ismersz!!!!

vimizo
vimizo / vimizo Mon, 2010-06-28 00:04

Köszönöm, hogy segítettetek.
szurosp, nem bántottál meg:) pótoltam.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-06-27 22:34

Nem vészes ez kedves Tündér, de ha nem bántalak meg Vimizo, lehet, hogy érdemes a hozzávalók elejére odaírni, hogy a habalaphoz, valamint az első pont elé, hogy a "habalap elkészítése". De nincs semmi gond, mert azért ki lehet bogozni, de szerintem ez megkönnyítené a megértést. A legjobbakat: Mrs Smith

vimizo
vimizo / vimizo Mon, 2010-06-28 00:19

 
Tündér: Igazad volt, érthetelen volt, hisz össze voltak keveredve a hozzávalók a felsorolásban.
A tejszínhab a málnához volt írva, holott azt a túróba kell beleforgatni. mentségemre legyen mondva, én nem úgy írtam meg, az oldal szerkesztője írta át. Most kijavítottam.
üdv:
Hajni

drpa
drpa Sun, 2010-06-27 23:33

Lehet, hogy nem a legösszeszedettebb recept leírás, amit olvastam itt az oldalon, de azért diploma nem kell az értelmezéséhez....... legalábbis szerintem kis odafigyeléssel abszolút érthető.

muphrid
muphrid / muphrid Sun, 2010-06-27 22:30

Kedves Tündér 2000! Mit nem értesz? Kérdezz bátran, és segítünk kibogozni a szálakat. :)

Vimizo, ez nagyon jó! Ki fogom próbálni, köszi! :) A múltkori nagy túróehetnékemben pont valami hasonlót kerestem...

Üdv: muphrid

465
tojásfehérje 5 db
porcukor 35 dkg
ecet 2.5 tk
tojás 4 db
cukor 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 2 db
mascarpone 125 g
tej 1 dl
tehéntúró 30 dkg
vanília 1 db
cukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 3 dl
málna 15 dkg