r
Nosalty Logó

Túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5699.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.8 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1839 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 4961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelék készítése:
  2. A tojássárgát kikeverjük a vajjal és a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. Összekeverjük.
  5. Tészta készítése:
  6. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, krátert képezve beleütjük a tojást.
  7. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, azzal is összedolgozzuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztánk legyen.
  8. Jól összegyúrjuk a tésztát és fél centi vastagra nyújtjuk.
  9. Összeállítás:
  10. A tortaformakarimájával megjelöljük annak méretét (26 cm) és a méretnél 1 cm-rel szélesebbre vágjuk ki a tésztából a körformát.
  11. Kibéleljük vele a kivajazott tortaforma alját.
  12. Rámerjük a tölteléket.
  13. A maradék tésztából hurkákat formálva először berácsozzuk a töltelék tetejét, majd a szélét is körberakjuk.
  14. Tojássárgával kenjük a rácsokat.
  15. Forró sütőbe téve lassan sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 512
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 114819
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 07.

Ajánló

Melegen, de még inkább hidegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta
Harmathy Ildikó 313 recept

Az Anna Malomban a vendégek egyik kedvence volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?