Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes túrótorta Annababa konyhájából

Tejszínes túrótorta Annababa konyhájából
Tejszínes túrótorta Annababa konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvenc tortája.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szétválasztott tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7,5 dkg cukrot és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. 
  2. Beledolgozunk 3 tojássárgáját, majd beletesszük a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejet a maradék cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a 4 tojás sárgájával kevergetve felhevítjük (ne forraljuk!), majd tálba öntjük. 
  6. A zselatint kevés hideg vízzel elkeverjük, és a forró krémbe feloldjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük. 
  7. A tejszínt habbá verjük (2 csomag habfixálóval). 
  8. Ha megdermedt a krém, a túrót és a tejszínhabot óvatosan belekeverjük. 
  9. A tortalapot félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük, és karimát pattintunk köré.
  10. Rásimítjuk a túrókrémet, a felső lappal befedjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 76 859
elküldve: 58
receptkönyvben: 1 593
elkészítve: 54/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

Annababa10

Mióta szakács: 2012.03.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes túrótorta, piskótás túrótorta, tejszínes túrókrémes torta

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Sun, 2014-05-18 16:30

+ tejszínhabbal és eperrel a tetejére készítettem el, nagy sikere volt! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-05-11 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

panka24
panka24 Mon, 2013-06-10 08:59

Az étkezési keményítő rizs vagy kukorica?Köszönöm szépen!Üdv:Kata

n_Jucuska
n_Jucuska Sun, 2013-04-21 21:32

Én is megcsináltam hétvégén szülinapi tortaként és valami isteni lett. Tényleg nagyon jó a tésztája is és annyira könnyed a krémje... Kezdődik az eperszezon, így a tetejére egy kis porcukor majd arra eper került. Köszönöm a receptet.

Picuur
Picuur Thu, 2013-04-04 19:50

Kedves Annababa!

Én is elkészítettem, nagyon-nagyon finom!! A nagyobb csomag zselatin 20 g-os és az is szépen megfogta, ha valakinek olyan van.
A piskóta receptért külön köszönet, majdnem hogy "megszólalt"...

Köszönöm!
Picúr

beres
beres Sat, 2013-02-09 13:34

Ma én is meg csináltam ezt a csoda tortát,mert ,hogy az:(a 3 órát a hütőben) már ki sem tudtuk várni meg kóstoltuk a vejemmel.Nagyon ízlett.A lányom még nem ért haza, de szerintem neki is ízleni fog.Köszönöm.

Szilvi617
Szilvi617 Sat, 2012-06-02 14:58

Nagyon fincsi torta. A férjem szülinapjára sütöttem meg és mindenkinek nagyon ízlett. A tésztája nagyon könnyű, tényleg nagyon szuper. Mi friss eperrel díszítettük. Bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki. Köszönöm neked a receptet.

Bubbancs
Bubbancs / Bubbancs Fri, 2012-04-06 20:52

Kedves Anna,

Erdeklodni szeretnek, hogy lisztbol tenyleg csak 5dkg szukseges-e, vagy eliras? Nekem kicsit kevesnek tunik...
udv. Bubbancs

macy79
Annababa10 / macy79 Fri, 2012-04-06 23:06

Kedves Bubbancs!

Nem elírás tényleg nem kell bele több. Vékony tésztája lesz amit majd ketté vágsz, és sok-sok töltelék. Jó sütögetés. Kellemes ünnepet. Üdv: Annababa

nutria
Asszonycicc / nutria Tue, 2012-03-27 18:12

És én tegnap nem vettem akciós túrót. :D Na, de most már tudom, hogy nagy hiba volt, de korrigálható. :)
Istenien néz ki!!!

csumpo
csumpo Tue, 2012-03-27 18:04

Ezt a receptet nekem is ki kell próbálnom, nagyon jól néz ki :)

macy79
Annababa10 / macy79 Tue, 2012-03-27 22:40

Kedves Csumpo!

Örülök, hogy tetszik, és biztosan nem fogod megbánni ha megcsinálod, mert isteni finom.

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné Tue, 2012-03-27 17:26

nagyon tetszik ez a recepted meg fogom próbálni a habtejszínt Heyhó_-t kell venni ha jól emlékszem a nevére azt fel lehet verni igaz?-_

macy79
Annababa10 / macy79 Tue, 2012-03-27 22:39

Kedves Dudás Lászlóné!

Én eddig csak Hulalát vettem de biztosan jó másik fajta is amit itt már másik kedves olvasó is ajánlott. Jó sütögetést.

nutria
Asszonycicc / nutria Tue, 2012-03-27 18:14

Nem a Hulalára gondolsz? :) De egyébként van a Meggle vagy az Oké!-ből is növényi tejszín, mindkettő fele vagy harmada áron van, mint a Hulala.

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Tue, 2012-03-27 17:18

Kedves Annababa!

Nagyon tetszik a recepted,de a habtejszín elkészítése nekem eddig soha nem sikerült!
Nem lehet valami mással helyettesíteni?!
Előre is köszönöm!

macy79
Annababa10 / macy79 Tue, 2012-03-27 22:34

Kedves Timika7!

Szerintem nem lehet helyettesíteni ez így finom, de ha a habfixálót bele kevered tuti nem lesz baj. Már sokszor megcsináltam de még soha nem volt vele gond.

Nike23
Nikolett / Nike23 Tue, 2012-03-27 19:27

Kedves Tamika! Ha tanácsolhatok valamit akkor megtenném!Én Hulala tejszínt szoktam használni és nekem eddig bevállt! 2 cs. habfixel jó kemény habot tudok verni:) /fél literhez szoktam használni a 2 cs. habfixet/
Amúgy a torta istenien néz ki! üdv Nike23

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Tue, 2012-03-27 19:28

Kedves Nike23!Köszönöm szépen a válaszodat.Annyit szeretnék még kérdezni hogy a habfixálót előtte vagy közbe teszed bele!Köszönöm még egyszer!Üdv:Tamika7

Nike23
Nikolett / Nike23 Wed, 2012-03-28 09:28

Kedves Tamika! Ahogy előttem mondták közben szoktam beletenni!Kicsit felvered és beleteszed a habfixet:) üdv Nike23

macy79
Annababa10 / macy79 Tue, 2012-03-27 22:36

Kedves Timiak7!

Először kicsit felvered robotgéppel a tejszínt majd lassan beleöntöd a fixálót és tovább kevered míg teljesen kemény lesz. Gyorsan megy nem lesz vele gond. Jó sütögetést.

Katalin65
Katalin / Katalin65 Tue, 2012-03-27 21:58

Kedves Tamika7!
Bocsánat, hogy beleszólok, de hidd el semmi ördöngős nincs a habtejszín készítésénél. Elmondom neked, én hogy csinálom: sosem használok habfixet, mert van helyette sokkal jobb! Az instant zselatin fix! A habfixálótól az igazi tejszín sárgás árnyalatú és olyan túró szerű lesz. Már rég kiiktattam a konyhámból!
Inkább növényi habalapot használnál, vagy igazi tejszínt? Előbbi nagyon hamar felverődik, utóbbi pedig finomabb. Fél liter habalaphoz 1 zacskó instant zselatint használok. Beleöntöm a tálba, belerakom a cukrot ízlés szerint, majd elkezdem verni, de max 2-es fokozaton. Mikor már úgy tűnik hogy jól habosodik de még folyós, akkor kell beleönteni a fixet, és tovább verni. Ezután már nagyon hamar kész lesz. Fontos, hogy ne legyen kemény a hab, mert akkor nem tud benne szépen eloszlani a por. Remélem segítettem valamit! Ne félj tőle! Rá kell jönnöd a titkára, ami nagyon-nagyon egyszerű! Életemben először, mikor Rigó Jancsit készítettem, főzött zselatint kellett használnom (hol volt még az instant), és tiszta csomó lett az egész :( Évekig hanyagoltam a dolgot.) Aztán múltak az évek és jöttek a tapasztalatok. Azóta ez a süti is maximális és csomó mentes :) Üdvözlettel! Kati

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Wed, 2012-03-28 16:30

Kedves Katalin65!
Köszönöm hogy válaszoltál és ilyen részletességgel leírtad a habtejszín készítését!
Igen,nekem is a habfixálótól sárgás és túró szerű lett!Több alkalommal is!
Igazi tejszínt szoktam vásárolni.Nagyon szépen köszönöm hogy ezt az elkészítési módot megosztottad velem,amint kipróbáltam jelzem hogy sikerült!
Üdv:Tamika7

Katalin65
Katalin / Katalin65 Thu, 2012-03-29 20:10

KedvesTamika7!
Nagyon szívesen tettem és örülök, hogy segíthettem! Vegyél csak olyan Dr. Ottker instant zselatin fixet, mert az remekül működik! És a tejszín is hófehér marad tőle!
Várom a vissza jelzést :)
Üdvözlettel: Katalin

Katalin65
Katalin / Katalin65 Thu, 2012-03-29 20:13

Kedves Nike23!
Szerencsés vagy! Én az előzőekben leírtak alapján nem használom. Ha egyszer kipróbálnád azt, amit ajánlottam, te sem tennél többet mást bele :)
Üdv! Katalin

556
tojás 3 db
cukor 27.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
sütőpor 1 tk
zselatin 24 g
tej 2.5 dl
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 4 db
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
tehéntúró 50 dkg
porcukor 1 ek