Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós rózsa

Túrós rózsa
Túrós rózsa
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a saját gyártású péksüteményeket, s mivel túlságosan belemerültünk a túró gyártásba, így valami jó túrós receptért böngésztem az interneten. Ezt a receptet Jade konyhája oldalon találtam. Nagyon finom lett, nagy sikert aratott, ezért gondoltam, felrakom a receptet, hogy minél többen kipróbáljátok.
Ha valakinek a receptben a 4-5. pont nem teljesen egyértelmű, itt fényképes útmutatást is talál.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel tejjel, és cukorral, majd a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Eközben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágy, mehet még bele búzadara. Fontos, hogy a töltelék ne folyós állagú legyen, hanem "kigombócozható".
  3. A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk, és 10-12 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk.
  4. A korongokon 60 fokonként 6 bevágást ejtünk, a korong feléig. Így 6 db felhajtható részt (szirmot) kapunk.
  5. A korongok közepére tesszünk 1-2 ek tölteléket, s minden második szirmot felhajtva a szirmokat  összecsípjük, ezek már megtartják a tölteléket. Ezután a maradék három szirmot is felhajtjuk, s összecsípjük. Ezzel a művelettel alakítjuk ki a rózsaformát.
  6. A rózsákat hagyjuk a duplájára kelni, majd tojással megkenjük őket.
  7. Sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvággyal elfogyasztjuk!

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 635
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Yram

Mióta szakács: 2011.03.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós péksütemény, házi túrós rózsabatyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1230
kenyérliszt BL80 50 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
élesztő 2.5 dkg
0.5 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 3 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
tehéntúró 60 dkg
tojás 1 db
cukor 20 dkg
vanília kivonat 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
búzadara 2 evőkanál
mazsola 1 marék