Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gőzbuci (bao)

Gőzbuci (bao)
Gőzbuci (bao)
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legyen húsos vagy zöldséges, szerintem a bao a kínai konyha egyik legjobb fogása. A bucit én így készítem, amihez nem muszáj párolóra beruházni (bár így teljes az élmény), megoldhatjuk úgy is, hogy egy hagyományos, nagyobb szűrőt forró víz, vízgőz fölé helyezünk, amit kibélelünk sütőpapírral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy teáskanál cukrot hozzáadunk a langyos vízhez, majd beletesszük az élesztőt, és elkeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a maradék cukorral, hozzáadjuk a puha zsírt és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és ha összeállt, akkor további 10 percig dagasztjuk.
  4. Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarjuk, majd újra a duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A tésztákat ovális alakúra, tenyér nagyságúra nyújtjuk, az egyik felüket megkenjük olvasztott zsírral, majd félbehajtjuk. Újabb egy órát kelesztjük.
  7. Egy nagy serpenyőben (akkorában, aminek az oldalához nem ér hozzá a pároló) vizet forralunk, majd beleállítjuk a bambuszpárolót. Kibéleljük sütőpapírral, amin érdemes egy-két lukat vágni. A bucikat a sütőpapírra tesszük, és 8-10 perc alatt kigőzöljük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 605
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött batyu, kínai gombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
víz 2 dl
cukor 2 teáskanál
1.5 teáskanál
sertészsír 30 g
instant élesztő 7 g
finomliszt 300 g
finomliszt 100 g