r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa 6. - füstölt sajtos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Túrós pogácsa 6. - füstölt sajtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 896 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3583 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 247 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 896 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6516.2 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3583 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A lisztet az áttört túróval, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval és a felfutott élesztővel jól összegyúrjuk. (Ha robotgép dagasztókarjával dolgozunk, nem kell a túrót áttörni.)
  3. A sajtot lereszeljük, és 3 részre osztjuk. A tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megszórjuk a sajt harmadával, majd jobbról, balról három rétegűvé hajtjuk. Még alulról felfelé is kettéhajtjuk, és újból kinyújtjuk. Megint megszórjuk reszelt sajttal, és újra hajtogatjuk a már ismert módon. Ezt a műveletet aztán harmadszor is elvégezzük.
  5. A tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kivajazott tepsire sorakoztatjuk. Vigyázat, nagyon meg fognak hízni!
  6. 45 percet pihentetjük langyos helyen, letakarva. Közben a sütőt előmelegítjük.
  7. Tojással megkenjük a közben megkelt pogácsák tetejét, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 37321
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Ajánló

Lehet a füstölt sajtot ízlés szerint más reszelhető sajttal is helyettesíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem tévedés, nem kell bele semmi zsiradék! Nagyon könnyű, puha pogácsák lesznek ezekből az összetevőkből. A receptet a "Kelt tészták, kalácsok, kenyerek" c. könyvből néztem ki, és nagyon sokáig nem mertem megsütni, mert azt hittem, véletlenül maradt ki a receptből a margarin vagy a zsír. Már sajnálom, hogy nem készítettem el hamarabb.

Hozzászólások (35)

Bató Edit

Szia Fahéj! Isteni ez a pogi-recepted! Még szerencse, hogy most nincs itthon túró, mert így este 7-kor langyos pogácsa..... Hát... De holnap veszek és megsütöm. Majd beszámolok róla. Köszi, Edit.

Fahéj

Szia Edit! Várom a beszámolót! Nálunk lehet, hogy még a nagy kedvenc krumplis pogácsát is kiütötte a nyeregb?l...

Bató Edit

Kedves Fahéj! Nagyon-nagyon finom volt!!! Pillekönny?, puha, ízletes. Köszönet érte! Üdv. Edit.

Fahéj

Kedves Edit! Jaj, de örülök, hogy ízlett! Merthogy tényleg nagyon finom.

Törölt felhasználó

 Szia Fahej!Azt kerdeznem,hogy a hajtogatasok kozt nem kell pihentetni a tesztat?

Fahéj

Szia! Nem kell pihentetni. Háromszori hajtogatás után azonnal ki kell szaggatni, és a tepsin fognak megkelni a pogácsák azalatt a 45 perc alatt.

Törölt felhasználó

 Koszi a gyors valaszt!

Törölt felhasználó

Szia, épp most készült el, de nem lett sajnos jó. Valamiért nem lesznek jók a kelt tésztáim. Egyátalán nem kelt meg. Lehet, hogy az a baj, hogy száraz éleszt?vel készítem? (Csak száraz éleszt? van a boltokban itt.) Köszi azért a receptet, még fogok vele próbálkozni

Fahéj

Kedves Winny! Ezt igazán sajnálom, mert valami kivételesen finom. Itthon csak "álompogácsa" a neve. Én egyébként sose használok száraz éleszt?t, így nem tudom, mi lehetett a baj. Régebben, mikor néha rákényszerültem, bizony nekem se mindig vált be. Valaki olyantól kéne megkérdezned, aki ilyennel dolgozik. Szerintem az lehet a baj, hogy valami miatt nem kelt meg az éleszt?. Azon kívül langyos helyiségben, langyos lisztet, tejet kell használni. A tésztát jól ki kell dolgozni, hogy az alapanyagok tökéletesen elkeveredjenek. Vagy pl nagyon fontos a langyos helyen pihentetés is, hogy legyen ideje a tésztának megkelni. Ha módod lesz rá, mindenféleképp szerezz be hagyományos éleszt?t, azzal nem fogod elrontani.

Törölt felhasználó

En szaritott elesztovel csinaltam,es az eredmeny isteni lett.... Vegre egy pogacsa recept,amibe nem kell margarin vagy vaj.

Fahéj

Nagyon örülök, hogy ízlett!

amegy

Nagyon baba lett!, pedig én elég béna kelt-tésztás vagyok. Nekem még kellett bele liszt, amikor hajtogattam, szórtam rendesen, de lisztje válogatja, gondolom. Köszi!

Fahéj

Örülök, hogy tetszik a recept. És valóban lisztje válogatja, hogy így is jó lett, az a lényeg. Szívesen!

szabob

Nagyon finom pogácsa, ajánlom mindenkinek. Azt kérdezték többen, hol vettem? Köszönöm a receptet.

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! És tényleg, t?lem is kérdezték már. De hát nem is csoda, mert valami folytán olyan hihetetlenül szépek lesznek mindig ezek a pogácsák, nemcsak finomak. És ez így duplán jó. :)

Törölt felhasználó

Mennyei!

Fahéj

Ez így igaz!

nyamóka

Kedves Fahéj! Mivel anyukámnak hét nyelven beszél? pogácsái vannak, csak ritkán próbálok ki új recepteket, mindig a régi jól beváltak vannak terítéken. Ezzel viszont már jóideje szemeztem! :-) Tegnap elkészült a friss házi kecsketúróm, és éppen megajándékozott valaki egy szép házi füstölt sajttal, úgyhogy a sors is úgy akarta, hogy ma megsüssem ezt a pogácsát. :-) Csodaszép lett, és nagyon finom is! Épp készen lett, amikor a lányom hazaért az iskolából, öröm volt nézni, ahogy sorban tünteti el a pogikat! :-D Most fogyott el az utolsó pár darab. Köszönjük a receptet, bekerült a családi recepteskönyvbe. :-) Üdvözöl: Éva

Fahéj

Kedves Éva! Hogy bekerült a családi recepteskönyvbe a jól bevált régi pogik közé, az nagyon megtisztel?. S hogy már el is készítetted, és még ízlett is, az külön öröm számomra! Szép hétvégét kívánok: Fahéj-Éva

Törölt felhasználó

Eletem legjobb pogacsa receptje, pedig mar nem vagyok mai csirke. Igaz hogy nem olcso, de nagyon finom. Nem ert ra kihulni, mert felfalta a csalad. En szaritott elesztot hasznalok, amit felfuttatok kis langyos tej es liszt keverekevel, mindig jok a kelt tesztaim.

Fahéj

:))) Nálunk is kiütötte a nyeregb?l a mindenek fölött imádott krumplis pogácsát. Örülök, hogy bevált nálatok is. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Maga a recept jó, tökéletes pogácsák lettek... Viszont nekünk "ízre" nem jött be, inkább állagra... Valószín?leg a zsiradék hiánya miatt, a pogácsa kissé "kenyérszer?re" sikeredett. De megesszük...

Fahéj

Sajnálom, ha nem ízlett. De nem hinném, hogy a zsiradék hiánya miatt lett "ízetlen". Szerintem ennek a pogácsának a túró, a füstölt sajt meg a só adja meg az ízét, nem a zsiradék.

Törölt felhasználó

a túró áttörése helyett én mindig a botmixert használom sokkal gyorsabb és nagyon jó. Nekem a tej nem kellett bele csak amivel az éleszt? felfutott.És ez által nem kell több liszt sem.Igy nem lesz liszt iz? . Nagyon finom lett. KÖSZÖNÖM

Fahéj

Örülök, hogy ízlett!!! Én géppel dagasztom, és az tökéletesen elkeveri a túrót. Én a tésztába mindent belerakok úgy, ahogy le van írva. Elég lágy lesz ezáltal, de ahogy a nyújtások során belekerül a sajt, egyre keményebbé válik a tészta. Nekem még sose lett lisztíz?. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Most lett kész, és nagyon finom lett! Ilyen puha pogácsát talán még nem is csináltam, köszönöm:)

Fahéj

Tényleg nagyon pihe-puha, könny? pogácsa. Kedvet is kaptam hozzá megint, ahogy most eszembe jutott. Jó, hogy jön a hétvége, itt az alkalom, hogy megsüssem. :)) Üdv: Fahéj

bokine

Kedves Éva! Ezt a pogit én is elkészítem hétvégén. Puszi: Erika

Fahéj

Remélem, nem fogsz csalódni! :) Puszi: Éva

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.