Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral

Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltad már a meggyet bodzával? Ha nem, épp itt az ideje! Készítsd el ezt a tortát valamelyik barátodnak, családtagodnak, hidd el, sosem felejti el az ízét. A megmaradt bodzás meggylekvárt pedig felhasználhatjuk bármilyen más sütemény mellé öntetként vagy töltelékként.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

ajánlat

Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.          

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. A túróhoz hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a keményítőt, a tojássárgáját, és jól összekeverjük.
  2. A fehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a cukor másik felét. E cukros habbal lazítjuk óvatosan a túrós alapot.
  3. A masszát egy kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 18-20 percre 180 °C-os sütőbe tesszük. A formában langyosra hűtjük, majd óvatosan kiborítjuk.

A bodzás meggylekvár készítése

  1. Az alábbi alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből kb. 1 kg lekvár szükséges.
  2. A nádcukrot kis lábasban karamellizáljuk, a megmosott és lecsöpögtetett meggyet rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a zselésítőt hozzáadjuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg sűrű, kissé pépes állagú nem lesz.
  3. Ekkor a bodzaszörpöt ráöntjük, és még egyszer fölforraljuk, majd kihűtjük.
  4. Tálaláskor a túrós pitetortát a meggylekvárral meglocsolva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 293
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros pite, túrós pite lekvárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1215
tehéntúró 75 dkg
xilit 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vanillincukor 1 csomag
étkezési keményítő 3 dkg
tojás 3 db
meggylekvár 1 kg
meggy 1.5 kg
szörp 4 dl
fahéj 2 kk
nádcukor 20 dkg
zselésítő befőzőszer 1 csomag