Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tortához
-
125g tehéntúró184 kcal
-
25g xilit60 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
167g meggylekvár463 kcal
Bodzás meggylekvárhoz
Összesen
1220
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tortához
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
150g xilit360 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
31 kcal
-
114 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
1000g meggylekvár2780 kcal
Bodzás meggylekvárhoz
Összesen
7319
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tortához
-
17.7g tehéntúró26 kcal
-
3.5g xilit9 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.2g vanillincukor1 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
23.6g meggylekvár66 kcal
Bodzás meggylekvárhoz
-
35.4g meggy16 kcal
-
9.4g szörp29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.7g nádcukor18 kcal
-
0.6g zselésítő befőzőszer2 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.9 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 353.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1733 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
1220
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 155.8 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8309.1 g
-
Cink 1954 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 1272 mg
-
Vas 1513 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 2133 mg
-
Nátrium 986 mg
-
Réz 78 mg
-
Mangán 62 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1524.1 g
-
Cukor 1121 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2120.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 902 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10395 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1879 micro
Összesen
7319
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.2 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tortához
- A túróhoz hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a keményítőt, a tojássárgáját, és jól összekeverjük.
- A fehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a cukor másik felét. E cukros habbal lazítjuk óvatosan a túrós alapot.
- A masszát egy kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 18-20 percre 180 °C-os sütőbe tesszük. A formában langyosra hűtjük, majd óvatosan kiborítjuk.
Bodzás meggylekvárhoz
- Az alábbi alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből kb. 1 kg lekvár szükséges.
- A nádcukrot kis lábasban karamellizáljuk, a megmosott és lecsöpögtetett meggyet rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a zselésítőt hozzáadjuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg sűrű, kissé pépes állagú nem lesz.
- Ekkor a bodzaszörpöt ráöntjük, és még egyszer fölforraljuk, majd kihűtjük.
- Tálaláskor a túrós pitetortát a meggylekvárral meglocsolva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1633
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Ajánló
Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
Próbáltad már a meggyet bodzával? Ha nem, épp itt az ideje! Készítsd el ezt a tortát valamelyik barátodnak, családtagodnak, hidd el, sosem felejti el az ízét. A megmaradt bodzás meggylekvárt pedig felhasználhatjuk bármilyen más sütemény mellé öntetként vagy töltelékként.