Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite sárgabarackkal

Túrós pite sárgabarackkal
Túrós pite sárgabarackkal
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem azokat a recepteket, amikor két bevált dolgot ötvözve kijön egy harmadik. Ehhez most az almás pite receptem tésztáját és a túrós pitém töltelékét használtam fel.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Szitáljuk egy keverőtálba a lisztet a porcukorral együtt, adjunk hozzá egy csipet sót, a kockára vágott, hideg vajat és a zsírt, majd morzsoljuk el.
  2. A tejfölbe üssük bele a két tojássárgáját (a fehérjét tegyük félre), és kavarjuk el benne, majd adjuk a tésztához, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe egy órára.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez egy tojást tálba ütünk, és hozzáadjuk a másik tojássárgáját (a fehérjét, ahogy a tésztánál, szintén félretesszük). A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot is.
  2. A cukros tojást keverjük el a túróval és a tejföllel.
  3. A félretett három tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.

Az összeállítás

  1. Vágjunk ki két darab, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt. A sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, a lelógó tésztát vágjuk le, majd tegyük sütőpapírral lefelé fordítva a tepsibe.
  2. Szórjuk meg a tésztát zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta az túrótölteléket, a tetejébe pedig nyomjuk bele a felezett sárgabarackokat.
  3. A maradék tésztát ugyanígy sütőpapíron nyújtsuk ki, de most a sütőpapíros oldala legyen felül, amikor a túróra borítjuk.
  4. Húzzuk le róla a papírt, kenjük le felvert tojással, villával szurkáljuk meg, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre, amíg a teteje szép barna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 875
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

825
finomliszt 450 g
porcukor 70 g
tojássárgája 2 db
vaj 250 g
sertészsír 1 ek
1 csipet
tejföl 150 ml
tehéntúró 750 g
tojás 2 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
cukor 150 g
tejföl 4 ek
tojásfehérje 2 db
sárgabarack 300 g
zsemlemorzsa 3 ek
tojás 1 db