r
Nosalty Logó

Lágy túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Lágy túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9541 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    3279 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 4705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporral elvegyített lisztet morzsoljuk el a vajjal, a cukorral, a tojással. Adjunk hozzá egy kis tejet és gyúrjuk lágy tésztává.
  2. A tészta egyik felét nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és fektessük egy kis tepsibe. Hintsük meg zsemlemorzsával.
  3. A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a mazsolát, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot.
  4. A tepsibe várakozó tésztára tesszük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
  5. Szúrkáljuk meg a tetejét, kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31948
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lágy túrós pite
Alexandra 42 recept

Gondoltam, kipróbálom másképp a túrós pitét. Ez sikeredett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!