r
Nosalty Logó

Túrós pite gyorsan és egyszerűen

Paskó atya konyhája
Túrós pite gyorsan és egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

506
Kalória
21.9g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
162.6g
Víz
254.6g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
42.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.6 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.5 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    650.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat, külön a sárgáját és a fehérjét.
  2. A cukrot adjuk a sárgájához, és keverjük fehéredésig habosra.
  3. Adjuk hozzá a citrom, narancs lereszelt héját, a búzadarát, vaníliát, mazsolát, és legvégül a tejfölös túrót.
  4. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal keverjük össze a túrós masszával.
  5. Az így kapott masszát öntsük ki sütőformába, és ízlés szerint dobáljuk meg friss vagy fagyasztott gyümölccsel. (Nekem fagyasztott meggyem volt, de próbáltam már cseresznyével és földieperrel is nagyon finom.)
  6. Jénai tálban vagy egy tepsiben 180 C fokon süssük 20-25 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kevés túró maradt a hűtőszekrényben. Valamilyen muffinra gondoltam először kávé mellé, de az utóbbi időkben a felfújtak jobban tetszenek, könnyebbek, finomabbak, vagy csak már a muffinra ráuntam? Nem is tudom, de ez lett belőle. Melegen és másnap hidegen is nagyon finom!

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek