r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrófelfújt

nyultanti
Őszibarackos túrófelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

652
Kalória
28.3g
Fehérje
74g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
183.7g
Víz
172.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
52.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    295.8 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    734.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 2606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A konzerv barackot lecsöpögtetjük, a tojásokat szétválasztjuk, a túrót villával összetörjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A barackokat vékonyra szeleteljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéből a csipet sóval habot verünk, majd a sárgákat jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ez utóbbihoz hozzáadjuk a túrót, a búzadarát és a citromhéjat és -levet. Jól összedolgozzuk a masszát.
  3. Óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A krém felét egy vajjal kikent, kb. 20 cm átmérőjű tortaformába vagy jénai tálba tesszük, majd elhelyezzük rajta a barackok felét. Rákanalazzuk a krém másik felét, melyet a megmaradt barackokkal díszítünk. A tetejére morzsoljuk a vajat.
  4. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával védjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sosem gondoltam, hogy eljön az idő, amikor minden vasárnap szükségét érzem, hogy süteményt süssek a kis családomnak. Úgy látszik, öregszem, de alig várom, hogy valami kis édességgel lepjem meg őket. :) Ez a recept elsőre fel sem tűnt, amikor átlapoztam egy gasztronómiai újságot, a tartalomjegyzék alapján lapoztam vissza, de érdemes volt, mert egyszerű, gyorsan kész, nem túl kalóriadús, és nagyon finom.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...