r
Nosalty Logó

Spenótos-répás túrófelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Spenótos-répás túrófelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    3700 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4629 micro
Összesen 365 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4683.8 g
  • Cink
    1043 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    808 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    40 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    14800 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18514 micro
Összesen 1460 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1287 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát kiseb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, a spenótot kiengedjük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől, a paprikát felkockázzuk.
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, az olajat, a tejet, majd a zöldségeket, és ízlés szerint ízesítjük. A tojásfehérjéből egy csipet sóval habot verünk, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk, ezután egy kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1250
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-répás túrófelfújt
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek