r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Túrós-narancsos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2025.9 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    379 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8103.6 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    1516 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.6 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 4110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet és a kakaóport rászitáljuk a krémre, elkeverjük, majd a tésztát a tepsibe terítjük és sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzúk, a tésztát vízszintesen, hosszú késsel 3 felé vágjuk.
  3. Több rétegben hajtogatott alufólia csíkból keretet készítünk. Beletesszük az egyik, méretre vágott tésztalapot.
  4. A krémhez beáztatjuk a zselatint. A citrom és a narancs levét kifacsarjuk, majd összekeverjük a cukorral és a túróval. A vaníliás cukrot a túrós krémhez adjuk. Végül hozzákeverjük a likőrt. A tejszínből habot verünk, a zselatint kinyomkodjuk, felmelegítjük, majd a tejszínhabbal a túrós krémhez keverjük.
  5. A krémet a keretbe töltjük a tésztalapra. Miután megdermedt (kb. 40 perc) rátesszük a második lapot, majd ismét dermeszteni hagyjuk. Miután megdermedt, rátesszük a harmadik lapot is. Leemeljük róla a keretet, és felszeleteljük.
  6. A tortabevonót vízfürdőn felolvasztjuk, kanál segítségével a sütemény tetejére folyatjuk. A narancsot alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk, és a szeletek tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10344
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-narancsos szelet
Alexandra 42 recept

A család egyik kedvenc süteménye.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek