r
Nosalty Logó

Túrós finomság sárgabarackkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Túrós finomság sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 131 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6369 micro
  • β-crypt
    606 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 1505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport.
  3. Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől).
  4. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  5. Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát.
  7. Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején.
  8. Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal.
  9. Előmelegített sütőben süssük. Tűvel ellenőrizzük, átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20228
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthetjük: meggyel, cseresznyével, szilvával, ribizlivel, eperrel. Nyáron éppen azzal, ami a kertben terem, télen saját magam által mélyhűtött gyümölccsel. Mostanra már alaposan leapadt a készlet, csak sárgabarack van. Nagyon szeretem a szilvás változatot, akkor fahéjat is szórok a gyümölcsre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós finomság sárgabarackkal
8zsuzsa8 208 recept

Bármilyen tepsiben süthetjük, de legjobb (és legszebb) cserép sütőedényben sütni. Sokkal szebben sül át, mint közönséges tepsiben. Nekem jó, hogy a keramikus lányom különböző méretű kerek sütőformákat gyárt, így bármekkora méretben el tudom készíteni a Túrós gyönyörűséget. Nem csak cukorbetegek fogyaszthatják. A teljes mennyiségben kb. 40 g szénhidrát van. Ha nem vigyázok, a párom eleszi előlem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk