r
Nosalty Logó

Túrós Fanta háromszögek

NS
Túrós Fanta háromszögek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

904
Kalória
23.1g
Fehérje
104g
Szénhidrát
45g
Zsír
213.2g
Víz
269.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
54.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Összesen 5421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    623.8 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 5421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Csokoládés piskóta alap

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az egész tojásokkal összedolgozzuk a cukrot, gépi habverő segítségével.
  2. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a sót, majd a mikróban megolvasztott vajat beleöntjük, a cukros tojásokkal homogénné keverjük. Robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
  3. Egy közepes méretű, előre vajjal kikent sütőformába öntjük a folyékony tésztaalapot, és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 percig sütjük, hőlégkeverésen.
  4. Ha már kicsit sötétebb barna, akkor kivesszük. A tészta sűrű állagú lesz, ne várjuk, hogy megkeljen, vagy felfújja magát.
  5. Arrébb tesszük, hagyjuk, hogy kihűljön.

Túrókrém

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral felhabosítjuk.
  2. A túrót a géppel eldolgozzuk, hogy minél puhább és lágyabb legyen. Majd hozzákeverjük a cukros vajhoz.
  3. Belereszeljük a citrom héját, és egy evőkanál levet is hozzáadunk. Majd ezt is elkeverjük benne.
  4. A kihűlt piskótára kenjük, és elkezdjük elkészíteni a FANTA-stic bevonatot.

Fanta-stic bevonat

  1. 5 dl szénsavas narancslevet felforralunk.
  2. A 2 csomag vaníliás pudingport, 2dl szénsavas narancslével csomómentesre keverünk. Majd a forrásban lévőbe öntjük és kavargatjuk, nehogy becsomósodjon.
  3. 2-3 evőkanál cukrot adagolunk hozzá, és mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről.
  4. A túróra öntjük, és szépen eldolgozzuk rajta, míg meleg. (Ha valaki kreatívkodni szeretne, ha kicsit kihűlt, villával mintákat lehet formálni a zselé állagú pudingból.)
  5. Majd tegyük be egy órára a hűtőszekrénybe, hogy a túró összeálljon és ehető legyen, anélkül, hogy szétfolyna. De ha valaki szeret fülig maszatos lenni, az rögtön nekiláthat a behabzsolásának. (Én is nehezen bírtam ki.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Közeleg a rossz idő, és ilyenkor egyre több embert gyötör a sütiéhség és a rosszkedv. Ennek kiküszöbölésére ajánlott elkészíteni, ezt a FANTAsztikus Triantánt. Akkor induljon a sütés!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek