r
Nosalty Logó

Körtés-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.5 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.9 g
  • Cink
    917 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    709 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2604 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 5320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát, cipót formálunk belőle, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A túrót áttörjük, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval és a kristálycukorral habbá verjük. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd felváltva beledolgozzuk a tojások sárgáját, a túrót, a tojáshab 2/3-át, a tejfölt végül a lisztet és a maradék tojáshabot.
  4. A körtéket meghámozzuk, kisebb egyforma darabokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk deszkán, a tepsibe terítjük, megkenjük a krém felével, rászórjuk a körtedarabokat (vagy más gyümölcsöt), bevonjuk a maradék krémmel, és megsütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tetszés szerint daraboljuk, a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10149
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Tartalmas leves után vagy vasárnapi ebéd végén ajánlom, egész délután lehet belőle nassolni, eteti magát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet, azóta nagyon sok ismerősömnek továbbadtam, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?