r
Nosalty Logó

Túrós-fetás burek

Gonoszka1
Túrós-fetás burek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

835
Kalória
36.9g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
192.8g
Víz
148.6g
Koleszterin
4mg
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 835 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15511.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    4263 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    3673 mg
  • Nátrium
    7257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 5007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük 2 dl tejföllel, 0,8 dl ásványvízzel. A fetát is összekeverjük 2 dl tejföllel, 0,8 dl ásványvízzel. A lágy kecskesajtot 1,5 dl tejföllel, 0,2 dl ásványvízzel összekeverjük. (Én botmixerrel krémesítettem mindegyiket.)
  2. A 2,5 dl vizet felforraljuk a 2 dkg vajjal. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a sütőport.
  3. Egy tepsit kikenünk a fele olajjal. A réteslapokat hármasával tesszük a tepsibe, és mindegyik lapot megkenjük a vajas-sütőporos vízzel.
  4. A rétegek így jönnek: 3 db réteslap locsolva, tehéntúrós krém fele, 3 db réteslap locsolva, fetasajtoskrém fele, 3 db réteslap locsolva, kecskesajtoskrém az egész, 3 db réteslap locsolva, fetasajtoskrém másik fele, 3 db réteslap locsolva, tehéntúrós krém másik fele, 3 db réteslap locsolva, kivéve az utolsó lapot. A maradék olajat a tejjel összekeverjük, és ezzel kenjük le az utolsó réteslapot.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig pirosodásig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk tejföllel vagy joghurttal meglocsolva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37

Nagyon szeretem a túrót, és szeretem a bureket. Így elkészítettem a hétvégén. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 219 kalória van.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek