Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos burek

Kétsajtos burek
Kétsajtos burek
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sült tésztát a két különböző sajt teszi különlegessé. A rendkívül olvadékony enyhe Gouda sajtnak köszönhetően a tészta nem lesz száraz, míg a lágy, enyhén sós ízvilágú Edámi sajt pedig különleges ízt biztosít az ételünknek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a háromféle, finomra aprított hagymát. Sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk fűszerköménnyel, majd addig pároljuk, amíg már-már karamellizálódik.
  2. Egy konyharuhát bevizezünk, és ráterítünk 2 réteslapot - a réteslapokat minden rétegnél megspricceljük pár csepp vízzel.
  3. Az egyik hosszanti oldal mentén egy csíkban felkanalazzuk a hagyma harmadát, majd a réteslap egészét beborítjuk reszelt, lágy, sütéskor krémesen olvadó Goudával. Erre ráteszünk még két lapot, amit a reszelt Edámi sajt harmadával beszórunk. Ez az enyhén sós ízvilágú sajt biztosítja a karakteres ízt.
  4. A hagymás oldalánál indulva feltekerjük a négy réteslapból álló tekercsünket, majd az egészet megismételjük még kétszer, így összesen három tekercset fogunk kapunk.
  5. Ha megvannak a tekercseink, egy kivajazott piteformába tesszük, úgy, hogy a belsejéből indulva, csigavonalban tekeredjen.
  6. A tojást elkeverjük a habtejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és bekenjük vele a burek tetejét. Megszórjuk a kétféle szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, vagy amíg aranybarnára pirul.
  7. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteket vágunk belőle. Retekcsírával megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25cm cm
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Frico

Mióta szakács: 2018.06.08.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: bagel, perec, hamburger-buci, pita, zsemle, croissant, édes leveles, buci, briós, kifli

egyéb elnevezések

sajtos burek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 db
újhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
réteslap 2 csomag
sajt 15 dkg
edami sajt 15 dkg
tojás 1 db
habtejszín 1 dl
szezámmag 2 ek