r
Nosalty Logó

Túrós csiga lekvárral és marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Túrós csiga lekvárral és marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3557 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 446 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.1 g
  • Cink
    392 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    305 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 3557 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral (sztíviával), a citromhéjjal, a tejjel és a túróval.
  2. Ehhez a masszához fokozatosan hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet, és homogén tésztát gyúrunk belőle.
  3. 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A megdermedt tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, lekenjük a gyümölcspürével, végül befedjük a nagyon vékonyra kinyújtott marcipánnal, és szorosan feltekerjük.
  5. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. Nagyon éles késsel 0,5 cm-es szeletekre vágjuk (2 nagy tepsi lesz belőle).
  7. Lekenjük a fehérjével, tepsibe sorakoztatjuk őket (kicsit megnőnek, ügyeljünk a megfelelő távolságra a csigák közt!), és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4066
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Túrós csiga lekvárral és marcipánnal
eztettem 39 recept

Az ötlet egy nagyon tehetséges és nagyon fiatal cukrászlány, Dusa Csenge süteményes könyvéből származik (ő ír csokipar.hu-n, az oldaláról rendeltem a könyvecskét). Én ricottával készítettem el, és tökéletesen működött, még 2 nap múlva is puha volt a csiga.

Hozzászólások

witch

Szia "eztettem"! Szerinted savanykas sargabarack lekvarral jo lenne? Mert a tesztaban, meg a marcipanban ugy is van mar jo sok cukor. udv:witch

eztettem

halló, nem emlékeztem már, h mennyire volt édes ez a sütim anno, de újraolvastam az eredeti receptleírásomat :) a cukor nálam 1 dkg volt + 10 g sztivia, a lekvár pedig 8 dkg gyümölcspép piros bogyósokból. ez alapján szerintem simán jó lesz a savanykás lekvárral. üdv, Éci

witch

rendben, koszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek