Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csiga lekvárral és marcipánnal

Túrós csiga lekvárral és marcipánnal
Túrós csiga lekvárral és marcipánnal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet egy nagyon tehetséges és nagyon fiatal cukrászlány, Dusa Csenge süteményes könyvéből származik (ő ír csokipar.hu-n, az oldaláról rendeltem a könyvecskét).

Én ricottával készítettem el, és tökéletesen működött, még 2 nap múlva is puha volt a csiga.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral (sztíviával), a citromhéjjal, a tejjel és a túróval.
  2. Ehhez a masszához fokozatosan hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet, és homogén tésztát gyúrunk belőle.
  3. 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A megdermedt tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, lekenjük a gyümölcspürével, végül befedjük a nagyon vékonyra kinyújtott marcipánnal, és szorosan feltekerjük.
  5. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. Nagyon éles késsel 0,5 cm-es szeletekre vágjuk (2 nagy tepsi lesz belőle).
  7. Lekenjük a fehérjével, tepsibe sorakoztatjuk őket (kicsit megnőnek, ügyeljünk a megfelelő távolságra a csigák közt!), és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 418
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipános-túrós csiga, lekváros-túrós csiga marcipánnal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2016-01-07 16:59

Szia "eztettem"!

Szerinted savanykas sargabarack lekvarral jo lenne? Mert a tesztaban, meg a marcipanban ugy is van mar jo sok cukor.

udv:witch

eztettem
eztettem / eztettem Mon, 2016-01-11 01:59

halló, nem emlékeztem már, h mennyire volt édes ez a sütim anno, de újraolvastam az eredeti receptleírásomat :) a cukor nálam 1 dkg volt + 10 g sztivia, a lekvár pedig 8 dkg gyümölcspép piros bogyósokból. ez alapján szerintem simán jó lesz a savanykás lekvárral.
üdv,
Éci

446
finomliszt 30 dkg
sütőpor 2 tk
tehéntúró 15 dkg
cukor 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 8 dkg
tej 6 ek
tojásfehérje 1 db
lekvár/ dzsem 8 dkg
marcipán 20 dkg