Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázs tekercs

Grillázs tekercs
Grillázs tekercs
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit édes-ragacsos csigák lesznek, de a téli hidegben ez pont jól jön! Karácsonykor jól lehet helyettesíteni a mazsolát fügével, datolyával. Nagyon fincsi!:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémsajtot, a margarint és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, hozzászitáljuk több részletben a sós lisztet, és összegyúrjuk. 
  2. Ragacsos tésztánk lesz, de ez így jó! Cipóvá formáljuk, és fóliába tekerve a hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük. Ennyi idő kell hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. 
  3. A töltelék hozzávalóit (a baracklekvárt kivéve) összekeverjük.
  4. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a baracklekvárral, és megszórjuk a diós-mazsolás töltelékkel.
  5. Szorosan feltekerjük, és fél cm vastagon felszeleteljük.
  6. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 931
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes tekercs grillázs töltelékkel, ragacsos tekercs, diós-mazsolás tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
krémsajt 12 dkg
margarin 12 dkg
nádcukor 3 ek
finomliszt 15 dkg
1 csipet
nádcukor 5 dkg
fahéj 1 tk
mazsola 5 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek