r
Nosalty Logó

Almás és túrós tekercsek

NS
Almás és túrós tekercsek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

592
Kalória
15.7g
Fehérje
83.1g
Szénhidrát
21g
Zsír
93.1g
Víz
135.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
26.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Összesen 4737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.9 g
  • Cink
    191 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    156 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    664.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    86 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1698 micro
Összesen 4737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltörünk 5 tojást, szétválasztjuk a sárgát a fehérjétől. A fehérjés tálba beleszórunk 2 evőkanál cukrot, és felverjük kemény habbá.
  2. A margarint felolvasztjuk. Közben egy félpohárnyi tejet is felmelegítünk, kis kanál cukrot és az élesztőt beleszórjuk, megkeverjük, s hagyjuk 5-10 percig, hogy felfusson. A tojássárgákat 3,5 evőkanál cukorral felverjük, amíg világosabb színe nem lesz. Belekeverjük a fahéjat.
  3. Egy másik tálba szórjuk a fél kiló lisztet, s a közepébe öntjük a már felfutott élesztős tejet, s összekeverjük.
  4. A két masszát fokozatosan egybekeverjük, s, hogy egyszerűbb legyen, a tojáshabbal is összezuttyintjuk, így minden 1 tálba kerül, és homogénné gyúrjuk azt.
  5. Langyos helyre téve, és egy szalvétával letakarva, pihentetjük egy fél órát.
  6. De mi közben serénykedünk tovább, a mosogatáson kívül, elkészítjük a töltelékeket. (Én az almákkal kezdtem.) Az almák mosása és reszelése után egy kis szitán átszűrtjük, hogy ne legyen olyan sok leve majd a sütiben, mert az folyóssá tenné. Így nyerünk 100%-os almalevet is, ez természetesen a pék jutalma lesz.
  7. A másik töltelék a túró, tehát ahhoz hozzáadunk 1,5 evőkanál cukrot, s az előbbi almareszelékből egy kiskanálnyit, és elkeverjük, így egy kenhető masszát kapunk.
  8. Én alapból a pudingot is tölteléknek szántam, de ez is inkább kifolyt a tekercsből, inkább feltét lett belőle. Tehát, ehhez felmelegítünk fél liter tejnél egy kicsit kevesebbet. Közben a maradék tejhez hozzákeverünk 4 evőkanál cukrot, és a pudingport, egy kis fahéjat, 1/3-ad konyakaromát, fél citrom lereszelt héját és a levéből kb. 1 kiskanálnyit. Ezt öntjük a forrásban lévő tejhez, s folyamatosan fakanállal kevergetjük, míg beűrösödik, és kész lesz a puding.
  9. Meg is kelt közben a tésztánk. Egy gyúródeszkára kinyújtjuk nagyon vékonyra, kb. 3 mm-nyire. Mivel sok a tésztánk, olyan 4 adagban csinálhatjuk.
  10. Ha megvan a nyújtott tésztánk, megfelezzük függőlegesen, majd vízszintesen felcsíkozzuk. Minden csík felszínére teszünk valamelyik töltelékből, és felgöngyölgetjük őket.
  11. Ha megvagyunk, előveszünk egy lapos tepsit, s belisztezett sütőpapírra rakosgatjuk a tekercseinket, hézagosan, hogy legyen helyük dagadni. A tetejüket bekenhetjük 1 felvert cukros tojással, hogy csillogjon majd a teteje.
  12. Itt is legalább 3 sütet lesz, az első sütet 15 percig sült, 5 percet nagy, 10 percet kicsi lángon. A második sütetnek elég volt 5+5 perc, a harmadik is olyasmi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kész tekercsek tésztája nagyon finom, tartósan puha lesz. Erre most nagyon büszke vagyok, mert ezt a receptet hazajövet találtam ki, és bevált.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...