r
Nosalty Logó

Túrókrémes almás szelet

NS
Túrókrémes almás szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

1123
Kalória
32.1g
Fehérje
168.6g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
529.1g
Víz
241.7g
Koleszterin
11.9g
Rost
113.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Összesen 1123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Összesen 6737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11323.7 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    3403 mg
  • Nátrium
    2376 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1011.5 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    3174.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2765 micro
Összesen 6737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A szokott módon piskótát készítünk: a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet és annyi tejet, hogy egy lágyabb masszát kapjunk, majd a felvert tojásfehérjét. 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. Túros krém: a túrót villával vagy turmixgéppel összetörjük, hozzáadjuk a citrom levét és a cukrot, majd a 2dl felvert tejszínnel összekeverjük.
  3. Almás réteg: az almákat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, fahéjjal, egy kevés cukorral meghintjük.
  4. Karamellakrém: 20 dkg cukorból karamellát készítünk, hozzáadjuk a 7 dl tejben elkevert pudingot. Nem kell megijedni, amikor összeáll a cukor, szépen lassan fel fog olvadni és el lehet keverni a pudinggal. :)
  5. Tetejére: 3 dl felvert Hulala tejszín, illetve a zöld márványminta: 3teáskanál pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk, majd hozzákeverjük az ételfestéket. A tejszínre csurgatjuk, és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40

Jött egy gondolat, hogy valami újdonságot kellene sütni, kimentem a konyhába, és elkezdtem alkotni, ez a sütemény kerekedett ki belőle.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...