r
Nosalty Logó

Mozaik szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Mozaik szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Összesen 7456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    452.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    2600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5205.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.5 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 7456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Krém:
  2. A 10 tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd vízfűrdőn álladó keveréssel besűrítjük (kb. 15-20 perc).
  3. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, mindkettőt lehűtjük, és összevegyítjük.
  4. A vajat habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez adjuk. Amíg a tészta sül, hűtőbe tesszük.
  5. Tészta:
  6. A 10 tojásfehérjét a 30 dkg porcukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzáadjuk a liszttel elvegyített darált diót.
  7. Tepsi háton sütőpapíron elterítve 4 lapot sütünk (laponként 15-20 perc, ha ujjunkal megérintjük nem szabad ragadjon). A papírt csak kihűlés után húzzuk le róla.
  8. A lapokat keresztben félbevágjuk, krémmel megkenjük, egymásra helyezzük, a legfelső lapra is teszünk krémet. A süteményt hűtőbe tesszük, és elkészítjük a mozaikot.
  9. Mozaik
  10. 10 dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk az apróra vágott diót, egy vizezett sima felületre öntjük, és elsimítjuk.
  11. Ha kihűlt, összetörjük, és a tészta tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32217
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Általában a sütőpapírt nem szoktam vajazni, ebben az esetben ajánlatos vékony rétegben megkenni, és egy papírkendővel áttörölni, csak miután kihűlt a tészta, húzzuk le róla a papírt. Nem baj, ha néhol megreped a lap, a krém mindent befed.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozaik szelet
Csiki Piroska 230 recept

Az eredeti recept szerint a krémben nincs puding, mi nem szeretjük a nagyon vajas krémeket, ezért pudingot is tettem bele. Ha sokáig tartjuk a hűtőben, a mozaik megolvadhat, és karamell cseppek lesznek rajta. Aki ropogósan szereti a mozaikot, csak fogyasztás előtt szórja rá. Nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Címlapról ajánljuk