Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófasírt Bettyke konyhájából

Túrófasírt Bettyke konyhájából
Túrófasírt Bettyke konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem a piacon jó kis házi túrót, és ebből akartam valami finomat készíteni. Interneten láttam egy cikket a túrófasírtról, és kicsit az ízlésem szerint alakítottam. Nagyon finom lett, és rendszeresen kerül az asztalra a hús mellé/helyett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk. Összekeverjük a hozzávalókat a liszt kivételével. Ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. A lényeg, hogy könnyen gyúrható, de ne ragacsos tésztát kapjunk. (Nem mértem pontos adagot a lisztből.)
  3. Nedves kézzel fasírtokat formázunk belőle, kicsit lapítjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldfűszeres túrófasírt, hagymás-snidlinges túrófasírt, sajtos-hagymás túrófasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
tehéntúró 50 dkg
lila hagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
metélőhagyma 10 szál
sajt 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg