r
Nosalty Logó

Túró rudi torta kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pandamaci61
Túró rudi torta kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

1. krémhez:

2. krémhez:

Tetejére:

Összesen 869 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

1. krémhez:

2. krémhez:

Tetejére:

Összesen 8676 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

1. krémhez:

2. krémhez:

Tetejére:

Összesen 298 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 869 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.1 g

Zsír

  • Összesen
    608.1 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11759.1 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2244 mg
  • Vas
    1033 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    4181 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.4 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2812 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 8676 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Piskótához:

1. krémhez:

2. krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Piskótához:

  1. A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A piskótasütő forma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. A forma mérete 26 cm-s legyen.
  2. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
  3. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
  4. Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

1. krémhez:

  1. Közben elkészítjük az első krémet. A túrót jól áttörjük, belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzá adjuk a felvert tejszínhabot.
  2. A zselatint pici vízzel kikeverjük, majd fél percre betesszük a mikróba és a krémhez adagoljuk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet másik krém készítése.

2. krémhez:

  1. A csokit a kétféle cukorral gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot.
  2. A zselatinnál ugyan úgy járunk el, mint az első krémnél és a csokikémhez adjuk.
  3. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki, hogy a tetejére és az oldalára maradjon.

Tetejére:

  1. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd beletesszük a habtejszínt és étolajat. Akkor lesz jó a máz, ha már teljesen sima az állaga.
  2. A torta tetejét először körbe díszítjük a felvert habmesterrel, hogy a mázat majd ne engedje lefolyni. Ekkor jöhet rá a máz.
  3. A túrórudikat srégen elvágjuk és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 49400
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túró rudi torta kicsit másképp
pandamaci61 2 recept

Ebben a tortában nem csak anyag, hanem a szívem, lelkem is benne van. Ugyanis nagy izgalommal készítettem az Édesanyám születésnapjára, hogy érezze, mennyire is szeretem.:) Hálámat és szeretetemet próbáltam kifejezni, ezért valami különlegességgel kedveskedtem neki. Ezért nem csak túrós krémmel kentem meg az egész tortát, hogy még ünnepélyessé tegyem, készítettem csokoládé krémet is. Nagyon jó ötlet volt, mert a torta nagyon finom lett. Igaz nem az olcsó kategóriához tartozik, de én úgy gondolom, hogy az anyukám ennél sokkal többet is érdemel.

Hozzávalók

Piskótához:

1. krémhez:

2. krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.