r
Nosalty Logó

Petrezselymes pelmeni Torma konyhájából

Torma
Petrezselymes pelmeni Torma konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

1083
Kalória
50.3g
Fehérje
113g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
274.7g
Víz
243.5g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 2164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    549.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 2164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A gyúrt tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük fél dl vízzel (ha kell, adunk még egy kicsit hozzá), és közép-kemény, rugalmas tésztát gyúrunk 5-10 perc alatt. 30 percet pihentetjük (vagy egy éjszakát hűtőben).
  2. Ezután előkészítjük a tölteléket; a darált húst sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a 2 ek olajon üvegesre dinsztelt hagymával (lassú tűzön, hogy a hagyma tudjon karamellizálódni). Kihűtjük.
  3. A tésztát a pihentetés után szép vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8cm-es körökre szaggatjuk.
  4. Mindegyik kör közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd kettéhajtjuk, és szorosan összecsipkedjük a széleket (ha száraz a tészta, akkor vizezzük a széleket belülről). Ezután a két csücsköt összehúzzuk, és jó erősen összenyomjuk.
  5. Bő, lobogó sós vízben főzzük, majd kevés ecettel és tejföllel locsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egyszer ettem egy étteremben tradícionális orosz pelmenit, és nagyon ízlett; a kifőtt húsos, töltött tészta tetejére pici ecetet és tejfölt tesznek. Ki kellett az én variációmat is próbálni, mert tulajdonképpen egy pelmeni recept alapján találtam rá a kovászos gyúrt tészta receptjére!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...