r
Nosalty Logó

Céklás caramelle – cukorkaformájú olasz töltött tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Céklás caramelle – cukorkaformájú olasz töltött tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 747 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2992 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 287 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 747 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4179.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 2992 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb fej céklát csomagoljunk sütőpapírba vagy alufóliába úgy, hogy előtte locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. (Ez megy a tésztába.) Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mellé vékonyan szeleteljük fel egy másik hámozott céklát, ezt is sózzuk, borsozzuk. (Ezzel díszítünk.) Tegyük sütőbe a céklákat úgy egy órára, közben figyeljünk, mert a karikázott változat gyorsabban kész lesz! Ha elkészültek, a szeleteket tegyük papírtörlőre száradni, az egész céklát hámozzuk meg, és négybe vágva hagyjuk hűlni.
  2. Tegyük turmixgépbe, én egy nagyobb késes aprítót használtam, és pürézzük teljesen finomra.
  3. Tegyük a céklapüré mellé a tojást, az olívaolajat, sózzuk meg, és mehet tovább a pürézés.
  4. Kanalazzuk a munkafelület közepére a lisztet, csináljunk benne egy mélyedést, ide öntsük a pürét, majd kezdjük el őket összedolgozni, először villával, majd kézzel. Gyúrjuk úgy 10 percig a tésztát, hogy jól beledolgozzuk a cékla színét. Próbáljunk meg olyan kevés plusz lisztet használni hozzá, amennyire csak tudunk.
  5. Ha kész, egy fólába csomagolva tegyük a tésztagömböcöt a hűtőbe úgy fél órára pihenni. Aztán vegyük ki és daraboljuk négy egyenlő részre. Egyszerre egy gombóccal dolgozzunk, a többit gondosan fedjük le, ne száradjon ki.
  6. Közben pirítsuk meg az összes diót, az egyik felét tegyük félre a díszítéshez a másik felét pedig jól összetörve (összedarálva) keverjük hozzá a kecskesajthoz. Sózzuk, ha kell, szórjuk meg színes borssal. Ez lesz a töltelék, úgyhogy tegyük hűtőbe pihenni felhasználásig.
  7. Lapogassuk el a gombócot téglalap formába úgy, hogy be tudjuk engedni a tésztanyújtógépbe. Egyenként haladva a fokozatokon 1-6-ig, szép lassan, minden állásban kétszer átfuttatva, és közben halványan lisztezve, nyújtsuk ki a tésztalapokat.
  8. A kinyújtott tésztalapokat egyenként hosszanti irányban tekerjük fel úgy, hogy szemmel kimérjük az első “cukorka” szélességét (csak mintha egy szaloncukor papírt üresen kihajtanánk), a közepébe nyomunk egy adag (kb. egy kávéskanálnyi) tölteléket, amit kézzel téglahasábba formázunk, és hajtsuk tovább a tésztát, ahogy befedi a tészta a tölteléket, és már összeragasztható úgy, minthogyha egy szaloncukrot papírba tekernénk, ott vizezzük be egy ecsettel a tésztát, és vágjuk el keresztben.
  9. Az így készített töltött tésztahengereket nyomjuk le felülről a két végükön, a töltelék két oldalán, majd oldalról csippentsük be, mintha tényleg egy papírcsomagolást formáznánk. A tésztacsomagolás végeit egy villa fogainak rányomásával mintázzuk meg.
  10. A kész tésztacukrokat hagyhatjuk egy éjjelen át száradni (ilyenkor jobban megmarad a színük), vagy azonnal forrásban lévő sós vízben főzzük ki, szűrjük le, és egy nagy serpenyőben olvasztott vajon forgassuk meg. A főzés kb. 10 percet vesz igénybe, de érdemes egy kóstolási próbát tenni, nehogy nyersen kerüljön felszolgálásra.

A töltelékhez

  1. Helyezzük a töltött tésztákat egy tányérra, szórjuk meg pirított dióval, aprított mentával, díszítsük házi célkachipsszel, parmezánforgáccsal, és locsoljuk meg egy csepp vajjal. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1173
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 22.

Ajánló

Ha szívesen elakasztanád a vendégeid, vagy a családod lélegzetét, akkor ez a te recepted: gyönyörű és nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit ki nem találnak ezek az olaszok? Cukorka formájú tésztacsoda! Nekem nagyon megtetszett. Tulajdonképpen ugyanazt a funkciót tölti be, mint a ravioli vagy a tortellini, a két nálunk sokkal ismertebb töltött tészta. Lehet rá azt mondani, hogy ez már giccs, de kit érdekel, ha olyan finom! Céklával színezve pedig igazi kuriózum a pufi, töltött tészták között.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek