Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tumbet

Tumbet
Tumbet
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spanyolországot nagyon megszerettük. Gyönyörű tengerpartok, mennyei ételek, kedves emberek. Ezt a receptet mégis egy szlovák újságban találtam, és azóta többször elkészítettem. Mindig nagy sikere volt!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 nagyobb padlizsán (1 cm-es karikára vágva)
  • 1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika (1 cm-es csíkokra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ek oregánó
  • 0,5 ek kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10-12 db nagy krumpli (1 cm-es karikákra vágva)
  • bors
  • olaj

ajánlat

Kiváló köret hús mellé, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felvágjuk 1 cm vastag karikákra, és konyharuhán leszárítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megspricceljük kevés olajjal, átkavarjuk, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt megpirítjuk.
  2. Míg sül a krumpli, elkészítjük a mártást: a vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, zúzott fokhagymát és a kockákra vágott paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Lassú tűzön sűrűbb mártást készítünk. Ha elkészült, botmixerrel simává mixeljük.
  3. A krumpli után meggrillezzük a megmosott, szárazra törölt, 1 cm vastag padlizsánkarikákat, kb. 4-4 perc alatt mindkét oldalán a sütő legfelső helyén.
  4. Palacsintasütőben vagy wokban kevés olajon megsütjük a hosszában 1 centisre vágott paprikacsíkokat.
  5. Egy közepes jénai tálat kikenünk olajjal, majd a sült krumpli 1/3-át alulra rakjuk, ízesítjük, erre rakjuk a grillezett padlizsánkarikák  felét, rátesszük a sült paprikák felét is. Leöntjük a mártás felével, majd újra rétegezzük a sült krumpli második harmadával, ízesítés, padlizsán, sült paprika és mártás következik.
  6. Az egészet befedjük a sült krumpli harmadik harmadával, betakarjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, ezután a fedőt levéve még egy kicsit lepirítjuk.
  7. Díszíthetjük friss oregánóval és kakukkfűvel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 006
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mallorcai sült zöldségek, mallorcai zöldségtál, Tumbet, sült zöldségek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!