r
Nosalty Logó

Vegetáriánus zöldségtál gorgonzolával, sülve-főve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A mama főztje
Vegetáriánus zöldségtál gorgonzolával, sülve-főve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10546.7 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1908 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    5624 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    7162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    711 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1039 micro
  • β-karotin
    84239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254013 micro
Összesen 751 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10546.7 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1908 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    5624 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    7162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    711 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1039 micro
  • β-karotin
    84239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254013 micro
Összesen 751 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    717 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9482 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a mángoldot és a vajbabot.
  2. A babot forrásban lévő enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Ez kb. 8 perc. Amikor elkészült, leszűrjük és félretesszük.
  3. A mángoldlevelekről lerázzuk a vizet, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk az egészet. A szárakat is mind felhasználjuk!
  4. Közben a ghít (más néven vajolajat) felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és beledobjuk a felcsíkozott mángoldot. Vigyázzunk, mert mivel vizes, serceghet a zsiradék. Picit megsózzuk, és kevés őrölt borssal meghintjük.
  5. Ha már majdnem kész - ez kb. 8-10 perc - hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, de ezzel csak néhány percig hagyjuk a lángon, mert a fokhagyma megkeseredik.
  6. Tálalásnál a vajbabra rálöttyintjük a pici citromlevet, és a mángoldhalom közepébe kanalazzuk a gorgonzolát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 827
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus zöldségtál gorgonzolával, sülve-főve
A mama főztje 21 recept

A mángoldot nemrég fedeztem fel a piacon, annyira életteli a hatalmas leveleivel, és gyönyörűek a különböző színben pompázó szárai. A spenót családjába tartozik, tehát hasonló ízvilágra készüljünk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!