r
Nosalty Logó

Chilis-csokis-meggyes alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis-csokis-meggyes alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Összesen 2093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Összesen 8369 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Összesen 357 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    510.3 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6442 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    2985 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.9 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    1396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4243 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 8369 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként 4 tojásból vékony kakaós piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd a lisztes-sütőporos-kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, összeforgatjuk a sárgájás masszával, előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A meggyes tészta elkészítése: 1 dl cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, margarint, tojássárgákat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tészta szélességét tepsi méretűre szabjuk. A szélére rakunk egy sor kimagozott meggybefőttet, besodorjuk tésztával. Levágjuk a meggyel töltött hengert. Így járunk el, amíg 6-8 rudunk nem lesz.
  3. A rudakat lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük.
  4. A párizsi krém elkészítése: A cukrot a tejszínnel felfőzzük, amíg egy sűrű szirupot nem kapunk.
  5. A kakaót kikeverjük egy kis mennyiségű sziruppal és összeöntjük a két masszát. Beletesszük az étcsokoládét és a 10 dkg vajat, majd összefőzzük pár percig.
  6. Utoljára beletesszük a kávéskanál chilit. Kihűlésig kavarjuk a masszát.
  7. Ezután a 20 dkg vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  8. A sütemény összeállítása: A csokis piskótalapot meggylekvárral vagy erdei gyümölcslekvárral megkenjük vastagon. Erre ráhelyezzük a meggyes rudakat. A rudakra ráöntjük a chilis csokikrémet. Elsimítjuk és hűtőben lehűtjük.
  9. Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3928
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a chilis csokikrémeket, és ezt ötvöztem a másik kedvencemmel, a meggyel.

Hozzászólások (2)

anyuka54

Az lenne a kérdésem,hogy a csili friss vagy por?

Törölt felhasználó

Chiliport tettem a krémbe, mennyisége ízlés szerint változtatható.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek