Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-csokis-meggyes alagút

Chilis-csokis-meggyes alagút
Chilis-csokis-meggyes alagút
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a chilis csokikrémeket, és ezt ötvöztem a másik kedvencemmel, a meggyel.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként 4 tojásból vékony kakaós piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd a lisztes-sütőporos-kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, összeforgatjuk a sárgájás masszával, előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A meggyes tészta elkészítése: 1 dl cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, margarint, tojássárgákat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tészta szélességét tepsi méretűre szabjuk. A szélére rakunk egy sor kimagozott meggybefőttet, besodorjuk tésztával. Levágjuk a meggyel töltött hengert. Így járunk el, amíg 6-8 rudunk nem lesz.
  3. A rudakat lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük.
  4. A párizsi krém elkészítése: A cukrot a tejszínnel felfőzzük, amíg egy sűrű szirupot nem kapunk.
  5. A kakaót kikeverjük egy kis mennyiségű sziruppal és összeöntjük a két masszát. Beletesszük az étcsokoládét és a 10 dkg vajat, majd összefőzzük pár percig.
  6. Utoljára beletesszük a kávéskanál chilit. Kihűlésig kavarjuk a masszát.
  7. Ezután a 20 dkg vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  8. A sütemény összeállítása: A csokis piskótalapot meggylekvárral vagy erdei gyümölcslekvárral megkenjük vastagon. Erre ráhelyezzük a meggyes rudakat. A rudakra ráöntjük a chilis csokikrémet. Elsimítjuk és hűtőben lehűtjük.
  9. Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 879
elküldve: 7
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsika71

Mióta szakács: 2012.11.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

chilis csokikrémes sütemény, meggytekercses piskóta, párizsikrémes-chilikrémes tekercses piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2090
tojás 4 db
víz 4 ek
finomliszt 7 evőkanál
cukor 8 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
margarin 14 dkg
tojássárgája 4 db
élesztő 1 dkg
tej 1 dl
finomliszt 30 dkg
meggybefőtt 20 dkg
cukor 30 dkg
habtejszín 2 dl
csokoládé 10 dkg
vaj 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
chili 1 kk
meggylekvár 5 dkg