r
Nosalty Logó

Dominó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vezsu
Dominó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 2075 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 8287 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 438 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2075 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    523.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2386 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3489 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.8 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 8287 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 438 Kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Barna tészta készítése:
  2. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjuk.
  3. A lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport összekeverjuk és több részletben hozzáadjuk a sárgákhoz, a tejjel és az olajjal együtt. Végezetül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kikent, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával megállapítjuk, hogy mikor kész. (Figyeljuk a tésztát, mert ha sokáig sül, kiszárad!)
  5. Amikor kihűlt a tészta, megkenjük vékonyan baracklekvárral és rámorzsoljuk a diós réteget. Elsimítjuk.
  6. Fehér tészta készítése:
  7. A zsiradékot lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált tejpor-cukor keveréket és szépen kézzel összedolgozzuk.
  8. Türelmesen, kicsit száraznak tűnhet, de a végén a kéz melegétől gyúrható állagú lesz.
  9. Ekkor kinyújtjuk a tészta nagyságára. Ráhelyezzük a diós rétegre és még a nyújtófával kicsit rá is nyomkodjuk.
  10. Befejezés:
  11. Felszeleteljük, majd felolvasztjuk, vízgőz felett a csokit és átlósan belemátogatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 61047
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szlovákiában a lakodalmak mindenkori süteménye. Imádtam már mint gyerek is, és most felnőttfejjel is. Nem romlik meg, sokáig eláll, már ha marad. Remekül bírja a fagyasztást, úgyhogy váratlan vendégeknek is kitűnő...Minden magyarországi rokonom kedvence lett.  

Hozzászólások (15)

Törölt felhasználó

Szia, sehogy senem jöttem rá, hogy lesz ilyen szép a teteje. Aztán elolvastam. Szólj, ha lesz valami lagzi és beosonok. Csak nem dobnak majd ki:) Kata

P.

Tényleg nagyon szépen meg van csinálva! Gratulálok! :-)

Edit

Keeves vezsu ! Zsiradék alatt mit értesz ?

Törölt felhasználó

:) Mi az a zsíradék?Innen úgy látszik mintha fehércsoki lenne. :p

Törölt felhasználó

Reszelhet? zsiradék ami a kéz melegét?l nyújtható lesz, csak a vaj lehet...

vezsu

Válaszolva mindenkinek, muszáj leszek be ugrani egy magyar közértbe, mert sehogy nem jutt eszembe...addig magyarázok...tehát van a vaj, ugye sárga, pld. RAMA sutéshez és nálunk Szlovákiában van még ugyan olyan csomagolásban mint a vaj novényi zsiradék aminek fehér a színe, és pld. a csoki mázba is ezt használjuk...nálatok nem tudom van-e hasonló, majd keresgélek.... Aki netán a határ mentén lakik, akkor Szlovákiában olyat keressen, hogy CERA.... A teteje édeskés, lágy a tejpot-cukor-zsíradék keverékétól és nagyon illik a rumos dió-csoki keserú ízehez. Isteni. Próbáljátok ki......A díszités pedig pofon egyszerú, átlósan dugom bele a csokiba és ilyen lesz higyjétek ell... Orulok hogy tetszet, próbálok olyan recepteket keresni amelyek a mi vidékunkre jellegzetesek...

vezsu

Bejártam az egész Spar-t, de komolyan nem találtam semmi hasonlót a szlovák zsiradékhoz...sajnálom, mással eddig nem próbáltam. zsuzsi

Törölt felhasználó

<br /> Kedves vezsu! Nagyon szeretem ezt a süteményt! A fehér réteghez én zsíradéknak a Magyarországon kapható Ligát használom. Üdv. Tünde

vezsu

Köszönöm a tippet. Így talán többen kapnak kedvet az elkészítéséhez. És bizony én is imádom ezt a sütit. Nem is csinálhatom gyakran...::)))...Üdv. zsuzsa

knekató

Kedves Vezsu! A fehér tésztát meg sem kell már sütni? Ha jól értem, nyersen rá kell rakni a megsült csokis részre a diókrém fölé? Nagyon jól néz ki, szívesen kipróbálnám, magam is sokat sütök lakodalmakba is, de ezt a sütit még nem láttam, nem ismerem. üdv: Kató

vezsu

Így van. Csak a csokis tésztát kell sütni. A többi már csak összerakós játék. Kicsit pepecs ahogy mifelénk mondják, mert egyesével mátogatni is kell, de viszont egyszerú. Érdekes süti és nagyon finom! Nem kell t?le félni. Biztosan nem lesz csalódás. Kíváncsian várom, ízlett e. még egy megjegyzés: a mátogatott darabokat mindég élelmiszer fóliára rakom, mert a csokis alja oda ragadt és a végén egy darabka letör az aljáról. ?igy meg szépen fel lehet szedni.... üdv: zsuzsi

Törölt felhasználó

Hát igen, a DOMINÓ...Mivel énis Szlovákiából vagyok nagyon jól ismerem ezt a sutit. És komolyan semilyen lakodalomról nemhiányozhat. Mi is gyakran készítjuk. :-) Igazán finom!

Törölt felhasználó

Szia Vezsu!Örülök hogy ráakadtam erre a receptre.Én tót lány vagyok,vannak rokonaim Szlovákiában is és Csehországban is.Majd nekik is szeretnék evvel a fincsi sütivel kedveskedni.Egy kérdésem vona,mekkora tepsit használtál?

vezsu

Én nekem kb 36x26cm tepsim volt (a belsó méretet mértem).... De izlés dolga...ha nagyobb a tepsi, véknyabbak lesznek a rétegek és akkor pici kis négyzetekre lehet szeletelni (3x3cm). Sokkal kissebb tepsit azért nem ajánlok, mert nagyon vastag lesz a tészta, magas és nehéz szépen leharapni....Az én szeleteim kb.4x4cm nagyok voltak...Sok sikert kívánok az elkészítéshez és remélem sok dícséretet fogsz majd kapni...Puszi, zsuzsi.

Törölt felhasználó

Köszi Vezsu a gyors választ!Remélem:-)))

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa!Hát én ma megcsináltam a sütit,közel sem lett olyan szép mint a tied.Gratula.Nem tudom mit rontottam el,de nekem eleve a fehér része,nem sikerült,a nyújtódeszkára ragadt,pedig picit liszteztem is.így a sütin kellett nyújtanom.Nem lett szép.A csoki pedig kevés lett így kellett még egy adagot csináljak.Viszont az íze az nagyon finom.Olyna mint egy kezd?é.Nem vagyok nagykép?,de már 15 éve sütök f?zök.Nem tudom mi lehetett a baj.Én is Ligával csináltam,mint Pmacska,és mégis.Vagy lehet sokáig,gyúrtam,de hát össze kell álljon,nem?Még a hidegre is kitettem.Viszon tényleg fincsi!:-)Üdv:.Zsuzsa

vezsu

Jaj, nagyon sajnálom!...Az igazság az, hogy nem ismerem a Liga minoségét. Nálunk más zsiradékok vannak. Viszont lisztezni, soha nem lisztezem, de porcukrot használok a ragadás miatt. És a sütin én is még szépen végig megyek rajta. ....amikor nagyon nem szép, akkor még egy étkeszletból való késsel még végig simongatom a tetejét....de anyukám szokta mondani: gyakorlat teszi a mestert. Puszi, zsuzsi.

Törölt felhasználó

Igen így van,gyakorlat teszi:-))))Ne sajnáld,az íze nagyon jó

Törölt felhasználó

  Kedves Vezsu Már 2x megcsináltam ezt a sütit de nekem a fehér tészta eddig mindig krém lett, attól lehet hogy nem zsiradékot hanem vajat használok hozzá?.. de amúgy nagyon finom süti:)

Aranyhaj

Sziasztok! Hát igen,a legtöbb esetben a süti tetejével vannak a gondok. Sem a vaj sem a margarin nem megfelel? az elkészítéséhez. Mivel Magyarországon nem lehet CERA-t kapni,arra gondoltam esetleg meglehetne próbálni kakaóvajjal,vagy kókusz vajjal,bár az utóbbinak az íze kiérezhet? lenne. Azért erre a 2 zsiradékra gondoltam,mert ezek hasonlítanak mint színben,mint állagban a Cerához.Egyébként nálunk m?zsírnak is szokták nevezni. A sodrásnál pedig porcukrot vagy tejport szoktam szórni a massza alá és rá. Mivel 250g csomagolásba kapható én bele szoktam tenni az egészet el nem rontja. Remélem segítettem.

denike242

Nem lehet a fehér réteget marcipánnal helyettesíteni? Vagy az már nagyon más íz?

ria68

Imádom ezt a sütit <3 megsütöttem karácsonyra a csakádnak :-)

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek