r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes-epres linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Trüffelkrémes-epres linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 519 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 6211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 367 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 519 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    408.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 6211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A munkafelületre halmozzuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, vaníliás cukrot, citromot és összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, és gyorsan újra összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk (olyan alakúra nyújtjuk, amilyen alakú és méretű a formánk). Kibélelünk vele egy piteformát, vagy egy nagyobb kapcsos tortaformát (amit előtte jól kivajazunk és lisztezünk).
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszurkáljuk és sütőpapírral beborítjuk. 3 marék száraz babot vagy rizst öntünk bele, ami megakadályozza, hogy a tészta, sütés közben felhólyagosodjon.
  5. Az így előkészített tésztát 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a formából a sütőbabot (rizst). A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük sülni. Ha megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
  6. Az eperlekvárt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én házi készítésű lekvárt használtam).
  7. A trüffel csokoládékrémet a lekvárra öntjük, így megtöltve a formát. A krém tetejére ráhalmozzuk a félbe vágott eperszemeket, majd hűtjük. És kész.
  8. Trüffel csokikrém: A tejszínhez hozzáadjuk az összedarabolt csokit és kevergetés közben felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A krémet hideg helyen legalább 5-6 órát hűtjük (én előző nap szoktam elkészíteni).
  9. Ha a trüffel megdermedt, gépi habverővel kihabosítjuk. És kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14773
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Trüffelkrémes-epres linzertorta
Évi baba 38 recept

A családom alig bírta kivárni, hogy kész legyen a süti, hiába mondtam nekik, hogy várjunk vele, míg megpuhul (4-5 óra). A sütemény születése után fél órával már csak a morzsákat szedegettem.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek