r
Nosalty Logó

Habos zserbótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sole-Mizo
Habos zserbótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 379 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy tálban a finomlisztet és a hideg vajat morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, valamint a tejszínt, és kemény tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük, majd belisztezett felületen kinyújtjuk.
  3. Egy nagyjából 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk, és beleegyengetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy az alját és körben az oldalát egyenletes vastagságban fedje le.

hozzávalók a krémhez

  1. Egy nagy tálban a tojásfehérjéket a porcukorral együtt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a darált diót.
  2. A torta tésztájának alját megkenjük a baracklekvárral, majd ráöntjük a diós habot, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
  3. Sütés után hagyjuk, hogy a torta kihűljön, majd a tetejét kenjük meg az olvasztott étcsokoládéval. Díszítésképp vágjunk félbe két zserbós túródesszertet, és csillag alakban helyezzük a torta közepére, majd rakjuk hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10978
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos zserbótorta
Sole-Mizo 5 recept

Ezt a tortát mindenkinek ajánljuk, aki imádja a zserbót, és a megszokottól eltérő formában is kipróbálná.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek