Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos-túrós linzertorta

Diós-mákos-túrós linzertorta
Diós-mákos-túrós linzertorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2 vizsga és tanulás között hasonló kreatív dolgok születnek a konyhában, az agysejtjeim újratermelésének elősegítésére:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, margarinból, porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát 2 felé vesszük, az egyik felébe mehet a darált dió, a másik felébe a darált mák.
  3. A diós tésztát kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk, majd megkenjük valamilyen lekvárral (nálam most szeder).
  4. A túrót összekeverjük a joghurttal, tojással, porcukorral, vaníliás cukorral, és elsimítjuk a lekváron.
  5. A mákos tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és berácsozzuk a tortánk tetejét, majd 1 felvert tojással egyenletesen lekenjük a rácsokat.
  6. Addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 906
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

forgonikireceptjei

Mióta szakács: 2012.07.13.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

háromízű linzertorta, túrós linzertorta dióval és mákkal, diós-mákos-túrótöltelékes linzertorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

788
finomliszt 25 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 1 db
dió 8 dkg
mák 8 dkg
tehéntúró 25 dkg
joghurt 1 ek
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
lekvár/ dzsem 4 ek