r
Nosalty Logó

Diós-mákos-túrós linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mákos-túrós linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 788 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4720 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.6 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 788 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5541.4 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 4720 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 389 Kcal

Elkészítés

  1. A lisztből, margarinból, porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát 2 felé vesszük, az egyik felébe mehet a darált dió, a másik felébe a darált mák.
  3. A diós tésztát kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk, majd megkenjük valamilyen lekvárral (nálam most szeder).
  4. A túrót összekeverjük a joghurttal, tojással, porcukorral, vaníliás cukorral, és elsimítjuk a lekváron.
  5. A mákos tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és berácsozzuk a tortánk tetejét, majd 1 felvert tojással egyenletesen lekenjük a rácsokat.
  6. Addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1014
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

2 vizsga és tanulás között hasonló kreatív dolgok születnek a konyhában, az agysejtjeim újratermelésének elősegítésére:)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.