r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes-epres linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Trüffelkrémes-epres linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 519 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 6211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 367 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 519 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    408.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 6211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A munkafelületre halmozzuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, vaníliás cukrot, citromot és összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, és gyorsan újra összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk (olyan alakúra nyújtjuk, amilyen alakú és méretű a formánk). Kibélelünk vele egy piteformát, vagy egy nagyobb kapcsos tortaformát (amit előtte jól kivajazunk és lisztezünk).
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszurkáljuk és sütőpapírral beborítjuk. 3 marék száraz babot vagy rizst öntünk bele, ami megakadályozza, hogy a tészta, sütés közben felhólyagosodjon.
  5. Az így előkészített tésztát 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a formából a sütőbabot (rizst). A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük sülni. Ha megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
  6. Az eperlekvárt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én házi készítésű lekvárt használtam).
  7. A trüffel csokoládékrémet a lekvárra öntjük, így megtöltve a formát. A krém tetejére ráhalmozzuk a félbe vágott eperszemeket, majd hűtjük. És kész.
  8. Trüffel csokikrém: A tejszínhez hozzáadjuk az összedarabolt csokit és kevergetés közben felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A krémet hideg helyen legalább 5-6 órát hűtjük (én előző nap szoktam elkészíteni).
  9. Ha a trüffel megdermedt, gépi habverővel kihabosítjuk. És kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14562
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Trüffelkrémes-epres linzertorta
Évi baba 38 recept

A családom alig bírta kivárni, hogy kész legyen a süti, hiába mondtam nekik, hogy várjunk vele, míg megpuhul (4-5 óra). A sütemény születése után fél órával már csak a morzsákat szedegettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A tejszín nem ment össze?-vagy f?z?st használtál?

Törölt felhasználó

Minden tejszín f?zhet?!!!!!! a különbség a zsírtartalomban van. A f?z?tejszín általában 10-15-20 %-ban tartalmaz zsírt, ezekb?l nem tudsz habot verni. A tejszínhab készítéshez alkalmas tejszín (habtejszín néven) zsírtartalma 30%. Mivel ezt a krémet ki kell majd habosítani, ezért habtejszínre van szükség.

Törölt felhasználó

A segitségedet kérném mert nem értek valamit: A kikent,kilisztezett tortaformába beleteszem a tésztát.És utánna hogy szurkálom meg az alját? Nem a tetejét kell?Utánna a tészta tetejére süt?papirt teszek,és arra rizst? 190 fokon 20 percig sütöm,utánna leveszem a süt?papirt a rizsel és visszateszem a sütit 5 percre 180 fokora levéve a h?mérsékletet? És a végén a tepsi méretére 30 cm van irva.Ez tortasütö átmér?je,vagy tepsi hossza?A képen mekkora átmér?jü tortasüt?ben készittetted el? Köszönöm a választ!

Évi baba

Szia! Én egy kerek piteformát használtam, aminek az átmér?je 30cm, de a tésztát lehet sütni 24-es tortaformában is vagy 28X40-es tepsiben is. Az nem baj, ha tészta nyújtáskor egy kicsit vastagabb, vagy vékonyabb. Azért írtam, hogy az alját szurkáljuk meg, mert a tésztát nagyobbra kell nyújtani, mint amibe sütjük, mert a formát ki kell bélelni a tésztával a forma pereméig. De ahogy tetszik, szurkáld meg a tetejét. Ha megsül, a tészta úgy néz ki, mint egy kis kosárka. A süt?papírra rakod a rizst, szétterítve több maréknyit, ami súlyként funkciónál. Nem engedi, hogy a tészta elveszítse a kis kosárka formáját. Hidd el, leírva sokkal bonyolultabbnak hangzik a recept, mint valójában. Ha kérdésed van, nyugodtan kérdezz! Szeretném, ha sikerülne neked a süti. Majd írd meg, hogy sikerült. Küldök egy weblapot, ahol képek vannak, hogyan készítik az ilyen linzereket: Recept: http://balhetterem.blogspot.com/2012/03/erdeigyumolcsos-csokoladetorta.html

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, köszönöm, mentettem a receptet.:-) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Évi baba

külön köszönöm!

Évi baba

Szia ! focze 973 Habtejszínt! Kipróbáltam már úgy is, hogy nem forraltam fel a tejszínt, mert el?ször nekem is fura volt, hogy fel kell forralni, de bizton állíthatom, m?ködik. Ahogy felforr a tejszín a csokival, lezáród a t?zet, kevergetés közben szépen elolvad a csoki. Jól le kell h?teni. Ez alatt megdermed a krém. Utána gépi habver?vel kihabosítod. Üdv

Törölt felhasználó

Szervusz! Most aztán jól belekavartál a szülinapi terveimbe!!! ^^ Eddig lúdlábtortát terveztem készíteni, de most már ezt szeretném megcsinálni!!! Ami azt jelenti, hogy a jöv?héten mehetek eprészni, és f?zhetek be.... :P A gond az hogy júliusi vagyok, és akkor már drága lesz az eper, de akkor már csak díszíteni valónak veszem majd meg.... Jut eszembe ez egészen olyan, mint egy sajtkrémes torta, csak lekvárral és trüffellel (ami a kedvencem)! Köszönöm ezt a csodás receptet! Még jelentkezem a sikerünkkel, de biztos, hogy nálunk is hamar elfog t?nni! Üdv Timi

Évi baba

Szia Timi! Köszönöm a kedves hozzászólásodat, a recepthez csak annyit, hogy mirelit gyümölcsökb?l is meg lehet csinálni, s szerintem az is kiváló lesz... Írd meg hogyan sikerült, boldog születésnapot Üdv Évi baba :))

banya76

Szia Évi baba! Brutál jól néz ki, ki fogom próbálni!!! Meg szeretném kérdezni, hogy csak tejcsokival jó, vagy esetleg az étcsoki is jó választás lehet? .....párom inkább azt szereti.

Évi baba

Szia Banya 76! A sütihez, jó a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a lapos csokoládé???. Tréfát félre téve, a fantáziádra van bízva. Lehet pl. fehér csokis is, vagy fele ét, fele boci. Én a tortát lila bocis csokival készítem, szerintem ezzel a legfinomabb, de ét csokival is kiváló lehet. S?t a Trüffel krémet, általában nagyon jó min?ség? ét csokiból készítik.(70%)-os. Szóval bátran. ( A linzer, ha pihen néhány órát akkor puhább, de van aki roppanósan szereti.) Üdvözlettel Évi baba

banya76

Köszönöm! Csak a harmónia miatt érdekelt, de ha Te azt mondod jó lehet, bátran bele vágok... Már ma megcsinálom a trüffel krémet :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon guszta torta:)Azt szeretném megkérdezni hogy1adag krém elég a tortába?24-25átmér?j? tortaformában sütöm majd a tortát,1adag krémb?l mekkora lesz torta?Gyerekeknek is lehet adni?Ikreimnek lesz szülinapjuk és neki keresek tortát:) El?re is köszönöm válaszod! Kati

Évi baba

Szia! Ez a torta mivel linzerb?l van nem lesz magas,de szép 16 szelet kijön bel?le! A tészta elég lesz a torta formához A krémb?l ha jó krémesen szeretitek lehet dupla. A gyerekek imádni fogják. Boldog szüli napot nekik! Üdv Évi baba

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek