r
Nosalty Logó

Triplatejes sütemény (Tres leches cake)

Lakos Benedek
Triplatejes sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

660
Kalória
13.9g
Fehérje
87.3g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
133.8g
Víz
192.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
69.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 5942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7795.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2722 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    786 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    485 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 5942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőnket előmelegítjük 175 fokra és kivajazunk-kilisztezünk egy négyzet alakú sütőformát.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sót, fahéjat és sütőport. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojássárgáját 150 gramm cukorral és a vaníliával habosra és világosra keverjük kézi mixerrel, nagyjából 2 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük az egészet.
  4. A tejes-tojásos keverékhez szitáljuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan elkeverjük. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a maradék 50 gramm cukrot, és így kemény és fényes habbá verjük. Spatulával, óvatos mozdulatokkal a masszánkhoz forgatjuk, hogy légies, könnyed piskótát kapjunk.
  5. A masszát a sütőformába öntjük, majd 30-40 percig sütjük, vagy amíg a piskóta szép barnára sül és a tűpróba is tiszta eredményt mutat. A sütőből kivett piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

Az öntethez

  1. A három tejterméket egy tálban összekeverjük. A kihűlt piskótát villával végigszurkáljuk, majd fokozatosan rácsorgatjuk az összes öntetet. Mindig várjuk meg, míg az előző adagot felvette, különben szétázik a piskóta. Ha jól csináljuk, az összes folyadékot fel tudja majd venni, mégsem ázik szét. A piskótát fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára (akár egy egész éjszakát is adhatunk neki).

A tálaláshoz

  1. A tejszínből és cukorból lágy habot verünk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején. A fahéjat egy kis szita segítségével eloszlatjuk a krémen. Szeleteljük, friss gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A tres leches sütemény (ami három tejet jelent spanyolul) Mexikó egyik tradicionális kedvence: első ránézésre csak egy szimpla habos piskótának tűnhet, pedig annál sokkal, de sokkal több. Szaftosságát a három tejtermékből kevert öntet adja, ami teljesen átjárja, de nem áztatja szét a süteményt. Leheletnyi fahéjtól aromás, friss gyümölcsöktől üde. Jöhet?

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek