Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai szelet

Kínai szelet
Kínai szelet
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept régi munkahelyemről származik, ott kaptam még valamelyik kolleganőmtől. A recept túlélte az ídőt (25 év), sajnos a munkahely nem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a diós sütiket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 25 dkg margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral, majd hozzákeverjük a 25 dkg darált diót.
  2. Mikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet, végül a 8 tojás felvert habját (amit már előzöleg felvertünk) lazán belekeverjük.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, lisztezzük, végül beleöntjük a masszát, és megsütjük.
  4. Mikor már majdnem kész a tészta, ráöntjük a 8 tojássárgával, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevert mázat.
  5. Alacsony hőfokon szárítjuk rá a tojásos mázat, nem sütjük.
  6. Amikor kész van, hagyjuk kihűlni, végül díszítésként telecsepegtetjük csokoládémázzal a tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 803
elküldve: 1
receptkönyvben: 198
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós sütemény cukros-csokis mázzal, diós kocka mázzal leöntve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ghost91
ghost91 Sun, 2012-01-01 19:03

Szia Pötyike!

Elkészítettem a sütit, de némi módosítás után! A masszába, mielőtt hozzá kevertem a tojásfehérjét, öntenem kellett kb. 1 dl tejet, mert különben nem tudtam volna összekeverni! A 8 tojássárgájához kevés a 10 dkg cukor, ahhoz még kb. 10 dkg cukorra volt szükség, hogy máz állagú legyen!
Ezektől eltekintve, a süti nagyon finom, családom kedvencévé vált!

Üdv,
G.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2012-01-02 08:56

Szia ghost91!
Örülök neki ,hogy kipróbáltad és ,hogy ízlett. A tészta adagokat én is módosítottam már az eredeti recepthez képest és ezt a verziót raktam fel az oldalra. Az , hogy sűrűbb lett az alap masszád lehet, hogy az evőkanál méretétől is függ, mert nem egyformák. Nekem pl. 3 féle evőkanalam van. Az , hogy több cukrot raktál a mázhoz nem baj, én nekem a 10 dkg cukor elég volt . Az , hogy a család kedvencévé vált kifejezetten örvendek.További jó sütést- főzést kívánok és BÚÉK.
Üdv.: Pötyi

737
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
dió 25 dkg
zsemlemorzsa 6 ek
finomliszt 1 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 8 db
cukor 10 dkg
tojássárgája 8 db
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 5 dkg