r
Nosalty Logó

Szedres cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Szedres cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 23 cm-es levehető oldalú, kerek sütőformának az alját sütőpapírral kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, vagy egy erősebb zacskóba helyezve klopfolóval összetörjük. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, és a masszát a sütőforma alján egyenletesen ellapítjuk. Hűtőbe tesszük.
  2. A krémsajtot a cukorral elektromos habverővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, és egyenként a tojásokat. Végül a vanília esszenciát és a lisztet is hozzákeverjük.
  3. Amikor a masszánk szép, egyenletesre el lett keverve, a szedret is hozzáöntjük. Ezt már csak óvatosan, fakanállal keverjük bele. Néhány szedret megtörhetünk a tál széléhez nyomkodva, hogy a leve itt-ott megszínezze a sajtos keveréket.
  4. A formánkat a kekszes lappal elővesszük a hűtőből, beleöntjük a masszát, és az előmelegített sütőben 150 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Ezután elzárjuk a sütőt, és a cheesecake-et még egy óra hosszát bent hagyjuk, aztán a sütőből kivéve szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük.
  5. Éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap tálaljuk. A tetejét díszíthetjük porcukorral meghintett szederrel vagy más bogyós gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23cm
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1560
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Ajánló

Málnával és eperrel is elkészíthetjük, de vigyázzunk a mennyiségekre, mert a lédúsabb gyümölcsök ellágyíthatják a sajtos keveréket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a cheesecake-et és a szedret, de a kettőt összekombinálva még jobban! Egyszerű, nagyszerű, gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 frissítő gazpacho, ami nem hagy hidegen

Bombasztikusan frissítő ízének köszönhetően a hideg gazpacho ideális választás a meleg nyári napokra. Szuper egészséges, illetve rendkívül egyszerűen elkészíthető, vagyis nem kell sokat ácsorogni a konyhában miatta. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

Nosalty

További cikkek

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: