r
Nosalty Logó

Toszkán szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Toszkán szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8326 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16652 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1621 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 6 szeletre vágjuk.
  2. A hússzeleteket egy-egy szelet baconbe tekerjük.
  3. A paradicsomot, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  4. A húst a forró olajban oldalanként 1-2 percig sütjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
  5. A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, és további 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel, és felfőzzük.
  6. A mártást sóval, borssal, paprikával, Cayenne borssal fűszerezzük, a húsra öntjük.
  7. A toast kenyérhéjat vékonyan levágjuk, a kenyeret elmorzsoljuk, a vajjal elgyúrjuk, elosztjuk a hússzeletekre.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk (200 fok), és kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 34621
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a mártás túl sűrű lenne, mielőtt a húsra öntenénk, hígítsuk fel kevés vízzel. A vajas morzsához keverhetünk 1-2 ek parmezánt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...