Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán csirke szárított paradicsommal

Toszkán csirke szárított paradicsommal
Toszkán csirke szárított paradicsommal
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Napsütötte szakácskönyv" című, szépséges könyvben találtam. Nem tudtam nem kipróbálni és jól tettem... Pikáns, üde étel, nekünk nagyon ízlett. 5 "női adag" lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi kevés, rusztikus bagettet törtünk mellé, italnak limonádét készítettünk, de persze egy pohár száraz borral lehet az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket nagyságtól függően 2-3 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vöröshagymát félbe, majd a feleket szeletekre vágjuk, 1 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, majd egy nagy tálba öntjük.
  3. A serpenyőbe még 2-3 ek olívaolajat öntünk, azon a csirkedarabok mindkét oldalát pirosra sütjük.
  4. Felöntjük a vörösborral vagy csirke alaplével, felforraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk, a szárított paradicsomot felszeleteljük, az articsókákat felezzük.
  6. A sült hagymához keverjük.
  7. Hozzáadjuk kakukkfüvet és az olajbogyót is, összekeverjük.
  8. Az elősütött csirkedarabokat tepsibe rendezzük, aláöntjük a levét, majd rá-mellé halmozzuk a zöldséges keveréket.
  9. Előmelegített sütőben, lefedve 40 percig pároljuk, majd kissé megpirítjuk. (Ellenőrizzük, hogy a csirke jól átsült-e.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 382
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aszalt paradicsomos csirke, articsókás-paradicsomos csirke, toszkán csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bathoryl
bathoryl Tue, 2018-12-11 18:04

a csicseri eltűnt valahol....csak a hozzávalóknál említed és ez egy amatőrnek fejtörést okoz!!!

tenger
tenger / tenger Sun, 2013-05-05 14:30

kedves Éva!

Remélem ízleni is fog, ha kipróbálod.
Amolyan "könnyű és finom"' fogás. :-)

611
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
articsóka 40 dkg
csicseriborsó 30 dkg
szárított paradicsom 4 dkg
olajbogyó 6 dkg
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 ek
vörösbor 1.5 dl
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint