Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boboj
Zöldséges csirkemell római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Összesen 701 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Összesen 2804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Összesen 90 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 701 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6151.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2669 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3027 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    651 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    2702 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7070 micro
Összesen 2804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Legelőször is a római tálat kell előkészíteni. Ha nem mázas a tálunk, akkor hideg vízbe kell áztatni a tetejével együtt. Az előkészületek alatt hagyhatjuk a vízben. Ha mázas a tál, áztatás nem szükséges.
  2. Ezután a csirkemelleket jól megmossuk és nem csíkozzuk, hanem lefektetjük a vágódeszkára, és kb a vastagsága felénél szépen egy éles késsel kettévágjuk, hosszában. Egy csomagnyi fűszerkeveréket (én ropogós csirkesült fűszert szoktam használni, de a fűszer milyensége szabadonválasztott, kinek mi a kedvenc íze) és az 1dl bort egy nagyobb tál alján annyi olívaolajjal összekeverünk, hogy a krémesnél kicsit hígabb legyen, egy nagyobb gerezd fokhagymát préselünk bele. Jól összevegyítjük, majd belerakjuk a csirkemelleket, és alaposan összekenjük ezzel az olajos keverékkel. Alufóliával befedjük, és félrerakjuk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, jól megmossuk, és pici sós vizet aláöntve elkezdjük párolni. A mirelit zöldséget felengedjük mikróban - de lobogó vízbe is rakhatjuk néhány pillanatra. Leszűrjük, félretesszük. A póréhagymát karikára vágjuk, a paprikákat szintén, majd pici olajon összesütjük, és ezt is félretesszük. Mire ezekkel elkészülünk, addigra a brokkoli pont félpuha lesz, szépen kiszedegetjük és egy tányérra tesszük. A csirkemelleket felforrósított teflon serpenyőben hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalán.
  4. A római tálat kivesszük a hideg vízből, kicsit felitatjuk a belsejéből a vizet és a margarinnal kikenjük, a baconnal kibéleljük. Az előkészített zöldségeket egy nagyobb edényben óvatosan összeforgatjuk és a fele adagot elosztjuk a tál alján. Erre rárakjuk a megpirított csirkemelleket, majd az egészet befedjük a zöldségkeverék másik felével. Ujjnyi vizet öntünk alá, és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, 190 fokra állítjuk, és légkeveréssel 70 percig sütjük.
  5. Ha lejárt a sütési idő, kivesszük, óvatosan leemeljük a tál tetejét - kesztyűben szigorúan és ne magunk felé nyissuk, mert a kicsapó gőz rettentő forró!!! - és még így forrón rászórjuk a reszelt sajtot. Visszarakjuk rá a tetejét, és tálalásig így is hagyjuk.
  6. Kiadós, laktató étel, jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 20386
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs sztori, a férjem imádja az ilyen ételeket, hát én fogtam és összeraktam a kedvenc zöldségeket és egy kis pipimellet. Az eredmény ez lett és szerintünk nagyon finom! A receptben megadott zöldségfajták nem szentírás, mindenki a kedvenceivel variálhatja tetszés szerint!

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek