Zöldséges csirkemell római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boboj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
169g csirkemellfilé203 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
A zöldségekhez
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
18 kcal
A tál kikenéséhez, béleléséhez
Az étel tetejére
-
13g sajt44 kcal
Összesen
701
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
A zöldségekhez
-
1000g zöldségkeverék720 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
400g tv-paprika66 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
71 kcal
A tál kikenéséhez, béleléséhez
Az étel tetejére
-
50g sajt176 kcal
Összesen
2804
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
21.7g csirkemellfilé26 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
A zöldségekhez
-
32.2g zöldségkeverék23 kcal
-
16.1g brokkoli3 kcal
-
12.9g tv-paprika2 kcal
-
6.4g póréhagyma2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A tál kikenéséhez, béleléséhez
Az étel tetejére
-
1.6g sajt6 kcal
Összesen
90
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 667 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 531.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 676 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1768 micro
Összesen
701
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.7 g
Zsír
-
Összesen 121.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6151.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 856 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 2669 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2124.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3027 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 651 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 2702 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7070 micro
Összesen
2804
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
3 db csirkemellfilé
-
5 ek olívaolaj
A zöldségekhez
-
500 g brokkoli
-
1 ek napraforgó olaj
A tál kikenéséhez, béleléséhez
Az étel tetejére
Elkészítés
A húshoz
- Legelőször is a római tálat kell előkészíteni. Ha nem mázas a tálunk, akkor hideg vízbe kell áztatni a tetejével együtt. Az előkészületek alatt hagyhatjuk a vízben. Ha mázas a tál, áztatás nem szükséges.
- Ezután a csirkemelleket jól megmossuk és nem csíkozzuk, hanem lefektetjük a vágódeszkára, és kb a vastagsága felénél szépen egy éles késsel kettévágjuk, hosszában. Egy csomagnyi fűszerkeveréket (én ropogós csirkesült fűszert szoktam használni, de a fűszer milyensége szabadonválasztott, kinek mi a kedvenc íze) és az 1dl bort egy nagyobb tál alján annyi olívaolajjal összekeverünk, hogy a krémesnél kicsit hígabb legyen, egy nagyobb gerezd fokhagymát préselünk bele. Jól összevegyítjük, majd belerakjuk a csirkemelleket, és alaposan összekenjük ezzel az olajos keverékkel. Alufóliával befedjük, és félrerakjuk.
- A brokkolit rózsáira szedjük, jól megmossuk, és pici sós vizet aláöntve elkezdjük párolni. A mirelit zöldséget felengedjük mikróban - de lobogó vízbe is rakhatjuk néhány pillanatra. Leszűrjük, félretesszük. A póréhagymát karikára vágjuk, a paprikákat szintén, majd pici olajon összesütjük, és ezt is félretesszük. Mire ezekkel elkészülünk, addigra a brokkoli pont félpuha lesz, szépen kiszedegetjük és egy tányérra tesszük. A csirkemelleket felforrósított teflon serpenyőben hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalán.
- A római tálat kivesszük a hideg vízből, kicsit felitatjuk a belsejéből a vizet és a margarinnal kikenjük, a baconnal kibéleljük. Az előkészített zöldségeket egy nagyobb edényben óvatosan összeforgatjuk és a fele adagot elosztjuk a tál alján. Erre rárakjuk a megpirított csirkemelleket, majd az egészet befedjük a zöldségkeverék másik felével. Ujjnyi vizet öntünk alá, és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, 190 fokra állítjuk, és légkeveréssel 70 percig sütjük.
- Ha lejárt a sütési idő, kivesszük, óvatosan leemeljük a tál tetejét - kesztyűben szigorúan és ne magunk felé nyissuk, mert a kicsapó gőz rettentő forró!!! - és még így forrón rászórjuk a reszelt sajtot. Visszarakjuk rá a tetejét, és tálalásig így is hagyjuk.
- Kiadós, laktató étel, jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 17 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 23349
- Feltöltés dátuma: 2012. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boboj
14 recept
Nincs sztori, a férjem imádja az ilyen ételeket, hát én fogtam és összeraktam a kedvenc zöldségeket és egy kis pipimellet. Az eredmény ez lett és szerintünk nagyon finom! A receptben megadott zöldségfajták nem szentírás, mindenki a kedvenceivel variálhatja tetszés szerint!