Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges csirkemell római tálban

Zöldséges csirkemell római tálban
Zöldséges csirkemell római tálban
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs sztori, a férjem imádja az ilyen ételeket, hát én fogtam és összeraktam a kedvenc zöldségeket és egy kis pipimellet. Az eredmény ez lett és szerintünk nagyon finom! A receptben megadott zöldségfajták nem szentírás, mindenki a kedvenceivel variálhatja tetszés szerint!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

  • 5 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legelőször is a római tálat kell előkészíteni. Ha nem mázas a tálunk, akkor hideg vízbe kell áztatni a tetejével együtt. Az előkészületek alatt hagyhatjuk a vízben. Ha mázas a tál, áztatás nem szükséges.
  2. Ezután a csirkemelleket jól megmossuk és nem csíkozzuk, hanem lefektetjük a vágódeszkára, és kb a vastagsága felénél szépen egy éles késsel kettévágjuk, hosszában. Egy csomagnyi fűszerkeveréket (én ropogós csirkesült fűszert szoktam használni, de a fűszer milyensége szabadonválasztott, kinek mi a kedvenc íze) és az 1dl bort egy nagyobb tál alján annyi olívaolajjal összekeverünk, hogy a krémesnél kicsit hígabb legyen, egy nagyobb gerezd fokhagymát préselünk bele. Jól összevegyítjük, majd belerakjuk a csirkemelleket, és alaposan összekenjük ezzel az olajos keverékkel. Alufóliával befedjük, és félrerakjuk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, jól megmossuk, és pici sós vizet aláöntve elkezdjük párolni. A mirelit zöldséget felengedjük mikróban - de lobogó vízbe is rakhatjuk néhány pillanatra. Leszűrjük, félretesszük. A póréhagymát karikára vágjuk, a paprikákat szintén, majd pici olajon összesütjük, és ezt is félretesszük. Mire ezekkel elkészülünk, addigra a brokkoli pont félpuha lesz, szépen kiszedegetjük és egy tányérra tesszük. A csirkemelleket felforrósított teflon serpenyőben hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalán.
  4. A római tálat kivesszük a hideg vízből, kicsit felitatjuk a belsejéből a vizet és a margarinnal kikenjük, a baconnal kibéleljük. Az előkészített zöldségeket egy nagyobb edényben óvatosan összeforgatjuk és a fele adagot elosztjuk a tál alján. Erre rárakjuk a megpirított csirkemelleket, majd az egészet befedjük a zöldségkeverék másik felével. Ujjnyi vizet öntünk alá, és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, 190 fokra állítjuk, és légkeveréssel 70 percig sütjük.
  5. Ha lejárt a sütési idő, kivesszük, óvatosan leemeljük a tál tetejét - kesztyűben szigorúan és ne magunk felé nyissuk, mert a kicsapó gőz rettentő forró!!! - és még így forrón rászórjuk a reszelt sajtot. Visszarakjuk rá a tetejét, és tálalásig így is hagyjuk.
  6. Kiadós, laktató étel, jó étvágyat kívánok hozzá!

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 242
elküldve: 7
receptkönyvben: 199
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkemell, római tálban sült csirkemell zöldségesen, baconös-zöldséges csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

675
csirkemell filé 3 db
olívaolaj 5 ek
szárnyas fűszerkeverék 40 g
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 1 dl
zöldségkeverék 100 dkg
brokkoli 500 g
tv paprika 4 db
póréhagyma 1 db
napraforgó olaj 1 ek
bacon 5 szelet
margarin 4 g
sajt 5 dkg