r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boboj
Zöldséges csirkemell római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Összesen 701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Összesen 2804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Összesen 90 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6151.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2669 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3027 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    651 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    2702 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7070 micro
Összesen 2804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Legelőször is a római tálat kell előkészíteni. Ha nem mázas a tálunk, akkor hideg vízbe kell áztatni a tetejével együtt. Az előkészületek alatt hagyhatjuk a vízben. Ha mázas a tál, áztatás nem szükséges.
  2. Ezután a csirkemelleket jól megmossuk és nem csíkozzuk, hanem lefektetjük a vágódeszkára, és kb a vastagsága felénél szépen egy éles késsel kettévágjuk, hosszában. Egy csomagnyi fűszerkeveréket (én ropogós csirkesült fűszert szoktam használni, de a fűszer milyensége szabadonválasztott, kinek mi a kedvenc íze) és az 1dl bort egy nagyobb tál alján annyi olívaolajjal összekeverünk, hogy a krémesnél kicsit hígabb legyen, egy nagyobb gerezd fokhagymát préselünk bele. Jól összevegyítjük, majd belerakjuk a csirkemelleket, és alaposan összekenjük ezzel az olajos keverékkel. Alufóliával befedjük, és félrerakjuk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, jól megmossuk, és pici sós vizet aláöntve elkezdjük párolni. A mirelit zöldséget felengedjük mikróban - de lobogó vízbe is rakhatjuk néhány pillanatra. Leszűrjük, félretesszük. A póréhagymát karikára vágjuk, a paprikákat szintén, majd pici olajon összesütjük, és ezt is félretesszük. Mire ezekkel elkészülünk, addigra a brokkoli pont félpuha lesz, szépen kiszedegetjük és egy tányérra tesszük. A csirkemelleket felforrósított teflon serpenyőben hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalán.
  4. A római tálat kivesszük a hideg vízből, kicsit felitatjuk a belsejéből a vizet és a margarinnal kikenjük, a baconnal kibéleljük. Az előkészített zöldségeket egy nagyobb edényben óvatosan összeforgatjuk és a fele adagot elosztjuk a tál alján. Erre rárakjuk a megpirított csirkemelleket, majd az egészet befedjük a zöldségkeverék másik felével. Ujjnyi vizet öntünk alá, és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, 190 fokra állítjuk, és légkeveréssel 70 percig sütjük.
  5. Ha lejárt a sütési idő, kivesszük, óvatosan leemeljük a tál tetejét - kesztyűben szigorúan és ne magunk felé nyissuk, mert a kicsapó gőz rettentő forró!!! - és még így forrón rászórjuk a reszelt sajtot. Visszarakjuk rá a tetejét, és tálalásig így is hagyjuk.
  6. Kiadós, laktató étel, jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23349
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs sztori, a férjem imádja az ilyen ételeket, hát én fogtam és összeraktam a kedvenc zöldségeket és egy kis pipimellet. Az eredmény ez lett és szerintünk nagyon finom! A receptben megadott zöldségfajták nem szentírás, mindenki a kedvenceivel variálhatja tetszés szerint!

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségekhez

A tál kikenéséhez, béleléséhez

Az étel tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...