Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbós csirkemell

Kelbimbós csirkemell
Kelbimbós csirkemell
43 perc / előkészület: 35 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom ebéd vagy vacsora. Tálalhatunk mellé rizst vagy burgonyát  is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 3 órát a teriyaki szószban pácoljuk. A kelbimbót mossuk, tisztítjuk, és sós vízben kb. 10 percig főzzük. A kelbimbókat négybe vágjuk.
  2. A húst szárazra töröljük, sóval, borssal fűszerezzük. 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, a húst kb. 8 percig, közben megforgatva megsütjük.
  3. A maradék olajban a kelbimbót kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a kesudióval és további 1 percig sütjük.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, a pecsenyezsírt felöntjük a levessel. Hozzákeverünk 3 ek a teriyaki pácléből, a baracklekvárt és az Erős Pistát.
  5. A húst szeletekre vágjuk, a kelbimbóval és a mártással tálaljuk.


 

  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell kelbimbóval, pácolt csirke kelbimbóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erazs36
erazs36 Fri, 2012-01-06 23:10

teriyaki szósz? Segítene valaki, milyen ízű, és lehet-e mással helyettesíteni?

511
csirkemell filé 4 db
szójaszósz 100 ml
kelbimbó 800 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
kesudió 80 g
szárnyas alaplé 100 ml
sárgabaracklekvár 1 ek