r
Nosalty Logó

Tortellini bazsalikomos zöldborsópürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Tortellini bazsalikomos zöldborsópürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 756 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1512 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3490 micro
Összesen 756 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5035.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2510 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6979 micro
Összesen 1512 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót egy kevés vajon fedő alatt lassan megpároljuk, pici só és cseppnyi cukor hozzáadásával. Magas falú edénybe töltjük, hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel pürésítjük. Kicsit még megsózzuk. Átkanalazzuk egy serpenyőbe.
  2. A petrezselymet felaprítjuk, a bazsalikomleveleket apróra összetépjük, és zöldborsópüréhez keverjük. Az egészet összemelegítjük.
  3. Közben az előírás szerint megfőzzük a tortellinit. Leszűrjük, lecsepegtetjük, hozzákeverjük a serpenyőben lévő zöld püréhez.
  4. Tálaláskor kevés parmezánt reszelünk rá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 525
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tortellini bazsalikomos zöldborsópürével
Pogácsa 351 recept

Nagyon kevés időm volt az ebédfőzésre, elővettem egy zacskós tortellinit, de kicsit érdekesebbé akartam tenni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.