Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török fasírt (csak a neve)

Török fasírt (csak a neve)
Török fasírt (csak a neve)
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen áhítoztam valami receptre, amiben darált marha-és sertéshús van. Hát igen, talán itt mindenkinek a hamburger jutna az eszébe. De én valami mást kerestem, valami újat! Tavaly a testvérem, Ignác meglepett, egy hatalmas könyvvel. A címe: A főzés nagy enciklopédiája. Nos, itt találtam eme remeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mit is ajánlhatnék hozzá ...? Majd megkérdezem Elif-től!Ha valaki ragaszkodik a török étkezési szokásokhoz,készítse csak marhahúsból vagy a sertés helyett bárányhúsból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, néhány percre forró vízbe tesszük, leszűrjük.
  2. A darált húsokkal eldolgozzuk a hagymát, a tojást és az összezúzott fokhagymát.
  3. Majd ízesitjük fahéjjal, borssal, gyömbérrel, római köménnyel, sóval és cayenne borssal. A keverék legyen erősen fűszeres.
  4. Kézzel gombócokat formálunk, 1-2 evőkanál forró vajban (vagy olajban) minden oldalát 10-15 perc alatt kisütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres fasírt, sokfűszeres fasírt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2010-10-26 06:36

Áh!Dehogy!Pont ezért vártam a véleményed,de érdekes módon miközben készítettem elfelejtettem amit a találkozón mondtál.Üdv:Dénes

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-10-25 18:14

Jajj jajj, ilyen helyzetbe hozni engem... :( Elképzelhető ilyesmi fasirt, vagyis köfte-recept is, rengetegféleképp készítik Törökországban, bár én ilyen ízesítésben még nem ettem, a fahéj és a gyömbér miatt inkább arabosnak hangzik, DE sertéshúst bizony nagyon nagyon nem esznek a törökök, ugyanis tiltott. Jajj úgy sajnálom, hogy ilyet kell írnom neked, de erre elég kényes is vagyok! :(
Tudom, hogy így volt a könyvben a recept, nekem is van húsvéti kalács az egyik török szakácskönyvemben, pedig tudvalévő nekik nincsen húsvét, hisz az egy keresztény ünnep. :S Szóval óvatosan az ilyen könyvekkel!
Nem lehetne a sertést bárányra vagy marhára javítani a hozzávalókban, szerintem pl. báránnyal tuti még finomabb és mindenképp eredetibb is? Üdv: Elif

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2010-10-25 18:43

Igen most már emlékszem!Mondtad is a múltkor hogy te sem eszel sertést.Akkor hogy ez senkit ne vezessen félre eszközölünk egy-két módosítást.Nagyon köszönöm hogy írtál,és nem akartalak kellemetlen helyzetbe hozni.Mindig tanul az ember.Te is próbáld ki báránnyal vagy teljes egészében marhával.Üdv:Dénes

elif
Tekten Elif / elif Tue, 2010-10-26 01:45

Köszönöm szépen a módosításokat, remélem nem tartassz túl szőrszálhasogatónak! :)

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2010-10-26 07:39

De tudod a kérdés még nyitva, ha az összetevők változnak. (marha vagy bárányhús) Mit ajánlasz hozzá?

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-10-28 09:50

Hopp... hááát mivel köfte így valamilyen pilav, vagyis rizsköret menne hozzá részemről, teljesen natúran, hogy ne nyomja el a fűszereket, vagy esetleg direktben aszalt gyümölcsökkel készítve (füge, datolya, sárgabarack, mazsola), vagy a másik verzió, ami még futhatna mellette az a hagymás törtkrumpli és valamilyen befőtt... Azt, hogy ez a 2. mennyire törökös így inkább ne firtassuk :). Üdv: Elif

Amine
Flowerbomb / Amine Mon, 2010-10-25 12:54

Török fasírt seréshúsból?
Istanbul környéken ( csak arra jártam ) még soha nem láttam éttermekben sertést, és ha fasírtot ettem, mindig volt benne kenyér és sok-sok petrezselyem.
De majd megkérdem az anyósomat vagy a sógornömet, ök jobban tudják, hiszen törökök.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2010-10-25 15:21

Kedves Amine!
Amint az a sztoriban olvasható ez a recept egy szakácskönyvből való.Ezen a néven szerepelt hogy török fasirt.Én nem tudom mitől török ez a fasirt de azt biztosan tudom hogy nagyon finom.Van itt az oldalon is egy két személy aki otthonosan mozog a török ételek világában.Várom a hozzászólásaitokat,én is kíváncsi vagyok a véleményekre.Írd majd meg mit mondtak a rokonaid.Addig is jó főzést és szép napot kívánok.Üdv:Dénes

305
darált marhahús 250 g
darált sertéshús 250 g
vöröshagyma 2 db
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
fahéj 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek