r
Nosalty Logó

Gluténmentes fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Gluténmentes fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a fasírthoz

a sütéshez

Összesen 411 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a fasírthoz

a sütéshez

Összesen 2051 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a fasírthoz

a sütéshez

Összesen 145 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 411 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2340 mg
  • Nátrium
    3026 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 2051 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

a fasírthoz

a sütéshez

Elkészítés

a fasírthoz

  1. A közepes lángon felhevített olajon, egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, jalapenot (vagy más zöld paprikát) meg a halványító zellert. Ha nem szeretnénk ennyit gatyázni, akkor csak hagymázzunk, és kész.
  2. A darált húst rakjuk egy nagy tálba, reszeljük hozza a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük paprikával. Üssük bele a tojást, végül a finomra vágott fokhagymát. Ne felejtsük el a pirított, kihűlt zöldségeket sem. Jól gyúrjuk össze.
  3. Formázzunk lapos pogácsákat a masszából.

a sütéshez

  1. Forgassuk bele a fasírtokat a kukoricadarába, majd rakjuk sorba egy kiolajozott tepsiben.
  2. Forró sütőben (220 C) kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 43x30x2.5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 22672
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 07.

Ajánló

Nálunk a gluténmentes borsófőzelék kísérője volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A körzeti orvos azt mondta a lánykámnak, hogy gluténmentes dolgokat egyen, és elküldte szakorvoshoz is. Onnan még nincs eredmény, de azóta próbálom a "normál" étkezést átalakítani gluténmentesre. 

Hozzávalók

a fasírthoz

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek